Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πρόβλημα με το κυκλοφοριακό

Στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στον κόμβο των οδών «μικρής παράκαμψης» - Πανεπιστημίου στα Γιάννενα, που οδηγεί στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Δουρούτης και το Πανεπιστήμιο, αναφέρεται η Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη και Τάκη Τσιόγκα προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλο και Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση «ο κόμβος αυτός αποτελεί μοναδική πρόσβαση προς το Περιφερειακό Νοσοκομείο Δουρούτης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα και οι ασθενείς που μεταφέρονται με άλλα μέσα προς το Νοσοκομείο, να χρειάζεται κατά τις ώρες αιχμής να περιμένουν μέχρι ένα τέταρτο της ώρας ή και περισσότερο για να περάσουν αυτόν τον κόμβο πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους. Η μεγάλη καθυστέρηση αφορά και τις χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές που μετακινούνται προς το Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο (πάνω από 3.000 εργαζόμενοι και πάνω από 10.000 φοιτητές)».

Παράλληλα, επισημαίνουν οι βουλευτές του Κόμματος «η λεγόμενη "μικρή παράκαμψη" της πόλης σχεδιάστηκε, χωρίς να προβλέπεται ανισόπεδος κόμβος ή άλλος τρόπος στο συγκεκριμένο σημείο που να εξυπηρετεί την αυξημένη κυκλοφορία. Δεν κατασκευάστηκαν ανισόπεδοι κόμβοι σε κανένα άλλο σημείο της διαδρομής της παράκαμψης, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται γενικά η κυκλοφορία του Λεκανοπεδίου. Σαν να μην έφτανε αυτό, η αστική συγκοινωνία είναι πολύ κακή, ανεπαρκής και πανάκριβη. Ολα τα παραπάνω δημιουργούν χαώδη κυκλοφοριακή κατάσταση κυρίως κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής και ξεζουμίζουν με το πανάκριβο εισιτήριο τους επιβάτες και κυρίως τους φοιτητές».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή, άμεσα και οριστικά, αλλά και για να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου των αστικών λεωφορείων. Επίσης, αν προτίθεται να εξασφαλίσει δωρεάν μεταφορά για το Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές, αλλά και για τους άλλους επιβάτες κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ