Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Αγώνας για να μη ζουν δίπλα σε χωματερή

Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου πέρασαν τη νύχτα της περασμένης Τρίτης οι έξι κάτοικοι της περιοχής «Αγίου Θωμά», που μαζί με το σύνολο των κατοίκων της περιοχής αντιστέκονται στη δημιουργία ΧΥΤΑ στις παρυφές της περιοχής όπου κατοικούν, ενώ, χτες Τετάρτη, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα, η οποία όρισε δικάσιμο για το Φλεβάρη του 2005.

Η σύλληψή τους έγινε την Τρίτη το πρωί μετά την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους της περιοχής που είχαν κλείσει το δρόμο, προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση εργοταξίου που θα ξεκινούσε εργασίες για το ΧΥΤΑ. Χτες το πρωί, οι κάτοικοι έφτιαξαν οδόφραγμα για να μην περάσουν τα μηχανήματα. Τα μηχανήματα πέρασαν, όμως οι κάτοικοι δείχνουν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στο δημοτικό συμβούλιο, που συγκλήθηκε έκτακτα την Τρίτη αργά το βράδυ, το θέμα συζητήθηκε «φιλολογικά» χωρίς να παρθεί καμία απόφαση, ενώ η επίθεση των ΜΑΤ δε θίχτηκε επί της ουσίας.

Η ΚΟ Μεσολογγίου του ΚΚΕ, σε νεότερη ανακοίνωσή της, καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους της περιοχής, που έγινε με συνευθύνη της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου και της κυβέρνησης, και την πολιτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους του «Αγίου Θωμά» και στην Επιτροπή Αγώνα και υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες δεν ταιριάζουν στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουν κληθεί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού. Η ΚΟ Μεσολογγίου καλεί τους κατοίκους του Δήμου Μεσολογγίου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συμπολιτών τους, τους καλεί «να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόζονται και στόχο έχουν να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων και οι πολλοί να καταδικάζονται στη φτώχεια, στην ανέχεια και την ανεργία. Πολιτικές, δηλαδή, που προωθούνται από την ΕΕ και υπηρετούνται πιστά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενες και από το ΣΥΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ