Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2005

Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μετατρέψει τους δήμους σε έναν ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό, η αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Νίκαιας, μετά από πρόταση του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου, αποφάσισε για το 2005 να μην επιβάλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά στρώματα! Η μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών αφορά στην κατοικία και τα καταστήματα. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τράπεζες και μεγαλοεπιχειρήσεις, ο δήμος αποφάσισε την αναπροσαρμογή των τελών.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με στόχο την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Αν και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά εντείνονται με ευθύνη της κυβέρνησης, αν και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, ο Δήμος της Νίκαιας αρνείται να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που του προσφέρει το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να επιβάλει επιπλέον φόρους.

Σε ό,τι αφορά την αναπροσαρμογή των τελών για μεγάλες επιφάνειες (υπηρεσίες, τράπεζες), αυτή θα γίνει σύμφωνα με την οικονομική τους επιφάνεια και την όχληση που προκαλούν στην πόλη. Με ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή δεσμεύεται ότι οποιαδήποτε κονδύλια χρειαστούν θα εξοικονομηθούν από μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής και υπηρεσίες και όχι από τα καταστήματα και τα νοικοκυριά, που ήδη έχουν επιβαρυμένο εισόδημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που τα δημοτικά τέλη κρατούνται στο 0%. Η σημερινή αγωνιστική Δημοτική Αρχή έχει εκτιμήσει ότι τα δημοτικά τέλη είναι ήδη πολύ υψηλά για τους δημότες. Το γεγονός της μηδενικής αύξησης στα δημοτικά τέλη, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, «δείχνει και τη διαφορά της σημερινής διοίκησης, η οποία επιμένει στην πολιτική της μη επιβάρυνσης του δημότη, σε αντίθεση με την προηγούμενη που ακολουθούσε μια φορομπηχτική πολιτική. Η σημερινή δημοτική αρχή, αν και βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, καταβάλλει προσπάθειες για την ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών, βελτιώνοντας καθημερινά τις παροχές της στον τομέα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ