Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεσάλωσαν οι εργοδότες

Ζεστό χρήμα βάζουν στις τσέπες των εργοδοτών η εφαρμογή των προγραμμάτων για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας στη Λάρισα. Βεβαίως, τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων ήταν αναμενόμενα - είχε προειδοποιήσει γι' αυτά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλοντας ότι στόχος τους δεν είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά η προικοδότηση των εργοδοτών και διάφορων άλλων «αετονύχηδων» - όμως, έρχονται να τα επιβεβαιώσουν και στην πράξη και οι διάφορες καταγγελίες ανέργων. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία μητέρας ανέργου που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και προσλήφθηκε από Λαρισαίο επιχειρηματία που τώρα καρπώνεται την επιδότηση και του κολλά μόνο τα ένσημα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική, καθώς κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες άλλες καταγγελίες ανέργων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και αφορούν στο περιβόητο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας που εφαρμόζεται στο νομό. Σύμφωνα μ' αυτές, οι άνεργοι που προσλαμβάνονται γίνονται θύματα άγριας εκμετάλλευσης από τους εργοδότες και σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνουν ούτε τα «ψίχουλα» που δικαιούνται.

Ετσι, μεγάλο οικονομικό όφελος είχαν οι 1.350 επιχειρηματίες του νομού που μετείχαν, επιδοτούμενοι με 20,54 ευρώ ημερησίως για κάθε προσλαμβανόμενο, «ξεκοκάλισαν» τα 13 δισεκατομμύρια δραχμές περίπου, που διατέθηκαν, συνολικά, για την υλοποίηση του προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ