Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
«Ενεργητική πολιτική» η επιδότηση των απολύσεων!

Ως εκπρόσωπος του ΣΕΒ εμφανίστηκε χτες ο Γ. Γιακουμάτος, ζητώντας και τα ρέστα από τους εργάτες που φυτοζωούν με το επίδομα ανεργίας

Με το μανδύα των ... «ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση» επιχείρησε να «καλύψει», χτες στη Βουλή, την επιδότηση επιχειρήσεων για τη μεταφορά τους από την Ελλάδα σε άλλες βαλκανικές χώρες ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ετσι απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, Τάκη Τσιόγκα και Αγγελου Τζέκη για τις εταιρίες «Φρόζα» και «Κόρταγκ» που μεταφέρουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες.

Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο υφυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει τα χρήματα που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι ως χάρισμα από την κυβέρνηση και μάλιστα χάρισμα που δίνεται σε βάρος των επιχειρήσεων! Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Γιακουμάτος είναι περισσότερα τα κονδύλια που δαπανώνται για τους εργαζόμενους από αυτά που δίνονται στις επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι «δυο δισεκατομμύρια ευρώ είναι μόνο τα επιδόματα που δίνονται για τον ΟΑΕΔ»! Μα, αυτά ακριβώς τα χρήματα είναι χρήματα των εργαζομένων, τα οποία η κυβέρνηση αντί να δίνει στους εργαζόμενους τα χαρίζει στις επιχειρήσεις.

Ζήτησε, μάλιστα, «να δούμε την πραγματική ανάπτυξη και όχι την εικονική», προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι κοντά στο πρόβλημα». Οσον αφορά στα επιχειρήματα των εργοδοτών που επιλέγουν τη μεταφορά της παραγωγής ή τις εικονικές πτωχεύσεις ζήτησε από το ΚΚΕ «ένα πρότυπο κράτους όπου απαγορεύεται ιδιωτικές επιχειρήσεις να κλείνουν»! Παράλληλα, μίλησε για προβληματικούς κλάδους «τα τελευταία 15 χρόνια», όπως η κλωστοϋφαντουργία και για «βερεσέδια και κλεισίματα του χτες».

Εντονότατη ήταν η αντίδραση των δύο βουλευτών του ΚΚΕ. Οπως επισήμανε ο Τάκης Τσιόγκας «3.746 ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία», τονίζοντας ότι το καθεστώς αυτό ενισχύεται και επιδοτείται με το νέο αναπτυξιακό νόμο. Παράλληλα, ζήτησε την επιδότηση των ανέργων με βάση τη συμπλήρωση των 100 ενσήμων. Στη δική του παρέμβαση ο Αγγελος Τζέκης τόνισε ότι «το χτες έχει συνέχεια και στο σήμερα, γιατί η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική δεν άλλαξε», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με τις πολιτικές επιλογές της «έχει πρόθεση να ενισχύσει με τις επιδοτήσεις τούς επιχειρηματικούς ομίλους, για να βγουν εκτός συνόρων». «Δώστε τις επιδοτήσεις στους εργαζόμενους και όχι στους επιχειρηματίες που κερδοσκοπούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ επισήμανε ειδικά για την επιχείρηση «Κόρταγκ» ότι «υπάρχει αίτηση πτώχευσης των επιχειρηματιών» και «οι εργαζόμενοι είναι επί ξύλου κρεμάμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ