Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ - ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ
Στον αγώνα για να μην κλείσει το εργοστάσιο

Αγωνιστικά παλεύουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλιά, οι 700 καπνεργάτες στο εργοστάσιο της Καπνικής Μιχαηλίδη στην Ξάνθη, που από τον επόμενο χρόνο κινδυνεύουν να βγουν οριστικά στην ανεργία, επειδή ο εργοδότης σχεδιάζει να μεταφέρει τη μονάδα στο Πολύκαστρο του Κιλκίς. Σήμερα Τρίτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης.

Στο πλευρό τους στέκονται οι φορείς του νομού γιατί γνωρίζουν πως οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές. Μάλιστα σήμερα ετοιμάζονται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση δίνοντάς της χαρακτήρα παγκινητοποίησης ενάντια στην ανεργία.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καπνεργατών εκφράζει το ΠΑΜΕ και τους καλεί να προσανατολίσουν την πάλη ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χρόνια τώρα στηρίζει την ασυδοσία των εργοδοτών και ικανοποιεί κάθε τους απαίτηση για νέα προνόμια και κίνητρα. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος που στήριξαν και στηρίζουν τις αντεργατικές επιλογές του δικομματισμού. «Να οργανωθούν, να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν για το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να δυναμώσουν την πάλη τους για ανάπτυξη, που θα έχει στο επίκεντρο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, όπου ο εργαζόμενος λαός θα γίνει ιδιοκτήτης και διαχειριστής του πλούτου που παράγει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ