Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΦΑ - ΜΠΕΤΟΝ
Νέα επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται ξανά, από την περασμένη Παρασκευή, οι 80 εργαζόμενοι στο μεγαλοεργολάβο Αλαφογιάννη, στο εργοτάξιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην ακτή Βασιλειάδη, στον Πειραιά. Η κινητοποίηση των εργαζομένων αποτελεί απάντηση στην προκλητική και συνεχιζόμενη τακτική του μεγαλοεργολάβου να παρακρατεί τους μισθούς των εργαζομένων και να μην τους εξοφλεί στις ημερομηνίες που οφείλει.

Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του ΥΕΝ στον Πειραιά, μετά από συνέλευσή τους την περασμένη βδομάδα, ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη, καθώς ο μεγαλοεργολάβος έπρεπε να έχει εξοφλήσει το δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη, μέχρι τις 7 Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, στο πλευρό τους έχουν από την πρώτη στιγμή στελέχη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Οικοδόμων στον Πειραιά.

Παρά τις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι από τον Αλαφογιάννη, είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά και δηλώνουν προς τον μεγαλοεργολάβο ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος. Σημειώνεται ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετώπιζαν και οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της οδού Πειραιώς, καθώς και στο εργοτάξιο του Κρυονερίου, όπου επίσης δουλεύουν συνεργεία του μεγαλοεργολάβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ