Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Εντείνουμε την πολιτική παρέμβαση στην εργατική τάξη

Μετρώντας τα θετικά αποτελέσματα της δράσης της, αλλά κυρίως με κριτικό βλέμμα εντοπίζοντας τις αδυναμίες, ώστε να προχωρήσει στο μέλλον η Οργάνωση ακόμα πιο αποτελεσματικά, στο πνεύμα των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, η Αχτιδική Οργάνωση Κοκκινιάς- Κορυδαλλού της ΚΟΠ του Κόμματος πραγματοποίησε πρόσφατα την εκλογοαπολογιστική της συνδιάσκεψη, παρουσία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εισήγηση της Αχτιδικής Επιτροπής στη συνδιάσκεψη ήταν προσανατολισμένη στην ανάγκη ιδεολογικής αντεπίθεσης και έντασης της πολιτικής παρέμβασης στην εργατική τάξη και στη νεολαία, με αιχμή τα προβλήματα της ανεργίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της εκπαίδευσης κι αυτά που αφορούν στην ποιότητα ζωής. Εβαλε στόχους, που υπερψηφίστηκαν από τη συνδιάσκεψη, για δημιουργία κι ενίσχυση των συσπειρώσεων πάνω σε επίκαιρα ζητήματα, για την οργανωτική ισχυροποίηση και την κομματική οικοδόμηση, για τον ιδεολογικό εφοδιασμό των κομματικών μελών, τη βοήθεια που μπορεί να δώσει στην Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ στην περιοχή.

Από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων αναδείχτηκε η ανάγκη να βελτιωθούν ο τρόπος καθοδήγησης και η λειτουργία των ΚΟΒ, να ενισχυθούν ιδεολογικά τα κομματικά μέλη, να ενισχυθούν οι δεσμοί τους με τους φορείς του μαζικού κινήματος. Εγιναν γόνιμες και δημιουργικές προτάσεις για τη δουλιά του Κόμματος στη νεολαία, με αιχμή τα σχολεία και τις ανάγκες των νέων στη γειτονιά. Υπήρχαν σύντροφοι που αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στη δουλιά της Οργάνωσης στους χώρους των ΕΒΕ, του νοσοκομείου, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου και ότι η Νίκαια έχει κομμουνιστή δήμαρχο. Εγινε, επίσης, ιδιαίτερη συζήτηση για την ανάγκη ενότητας της εργατικής τάξης, την ανάγκη να κερδηθεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Μέσα δε από αυτή τη ματιά να αντιμετωπίζονται προβλήματα που βγάζει στην κομματική ζωή η καθημερινότητα.

Ο προσανατολισμός της δράσης της Αχτιδικής Οργάνωσης στην κατεύθυνση του να κερδίζει συνειδήσεις στην προοπτική της διεξόδου, αξιοποιώντας την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και προτάσσοντας στόχους, όχι στη λογική του εφικτού, αλλά με αιτήματα που είναι στο ύψος των σημερινών αναγκών, που ωριμάζουν τη συνείδηση, ήταν το κύριο θέμα της καθοδηγητικής παρέμβασης του Νίκου Σοφιανού, Γραμματέα της ΚΟΠ και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. «Παλεύουμε πρώτα απ' όλα μέσα στην εργατική τάξη, στη νεολαία, για να ωριμάσουμε τις συνθήκες δημιουργίας του Μετώπου», είπε συγκεκριμένα. και τόνισε: «Χρειάζεται να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στο κύριο πρόβλημα: Να ιεραρχήσουμε το σύνολο της πολιτικής παρέμβασης του Κόμματος πάνω στην οξύτητα των λαϊκών προβλημάτων, απευθυνόμενοι πρώτα απ' όλα στην εργατική τάξη και στη νεολαία. Εχουμε, με βάση τα στοιχεία, περίπου 70.000 μισθωτούς στην Κοκκινιά και στον Κορυδαλλό που σχεδόν το 1/3 βρίσκεται στη βιομηχανία και το υπόλοιπο κομμάτι στις υπηρεσίες». Τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων είναι πάνω απ' όλα το εισόδημά τους, η ανεργία που τσακίζει κόκαλα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η Παιδεία που κοστίζει ακριβά, η μείωση κάθε χρόνο της αγοραστικής τους ικανότητας. Ο Γραμματέας της ΚΟΠ επισήμανε ότι σ' αυτά τα προβλήματα πρέπει να οργανώσουμε την πάλη και να την προσανατολίσουμε απέναντι στους πολιτικούς εκφραστές, την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, τον οπορτουνισμό με τη μορφή του ΣΥΝ, με σκοπό να ανεβάσουμε την πάλη, να ωριμάσουμε τις συνειδήσεις, να δουλέψουμε τις προϋποθέσεις της διεξόδου.

Είναι, πρόσθεσε, μεγάλη επένδυση η δουλιά που κάναμε δυο χρόνια τώρα, ετοιμάζοντας τις δυνάμεις μας και βγαίνοντας στον κόσμο μπροστά στις εκλογές, θέτοντας καθαρά το ζήτημα της διεξόδου, λέγοντάς του ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι πρέπει να οργανώσει την πάλη του, προτάσσοντας τις ανάγκες του. Χρειάζεται, όμως, να βγουν και πολιτικά συμπεράσματα, να οικοδομηθεί μια άλλη συμμαχία, που θα διεκδικήσει την πολιτική εξουσία.

«Υπάρχουν συνήθειες χρόνων που πρέπει να ξεπεράσουμε», επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, κι έφερε ως παράδειγμα την αντίληψη ότι με την εργατική τάξη και το κίνημά της ασχολούνται οι κλαδικές οργανώσεις και όχι η συνοικία, που είναι βαθιά λαθεμένη. «Είμαστε κόμμα της εργατικής τάξης κι αυτό, ο προσανατολισμός στην εργατική τάξη, εκφράζεται ενιαία και από την κλαδική και από την εδαφική οργάνωση», τόνισε.

Καθολική ήταν η συμφωνία των αντιπροσώπων στη συνδιάσκεψη, όσον αφορά στις Θέσεις της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι οποίες και ψηφίστηκαν ομόφωνα στο τέλος του πρώτου μέρους της συνδιάσκεψης. Για λόγους καλύτερης διάταξης του κομματικού δυναμικού, η ενιαία Αχτίδα Κοκκινιάς - Κορυδαλλού χωρίστηκε κατά το δεύτερο μέρος της συνδιάσκεψης κι από δω και πέρα θα λειτουργούν χωριστά η Αχτίδα της Κοκκινιάς και η Αχτίδα του Κορυδαλλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτεραιότητα στην κομματική οικοδόμηση (2013-02-13 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την 1η Μάη (2011-04-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2007-11-07 00:00:00.0)
Να απαλλαγούμε από τα βαρίδια των υποκειμενικών αδυναμιών (2004-12-29 00:00:00.0)
Ο Μπελογιάννης ζει μες στους αγώνες (2004-03-31 00:00:00.0)
Υπόσχεση συνέχισης του αγώνα (2003-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ