Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΑΝΟΣ ΥΠΕΡ ΠΤΩΧΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ: «Οι κλωστοϋφαντουργοί επέδωσαν υπόμνημα στον υπουργό Ανάπτυξης ζητώντας την ενίσχυση με επιπλέον επιχορήγηση 15% των επενδύσεων στον κλάδο και μάλιστα ανεξάρτητα από γεωγραφικές περιοχές όπου βρίσκονται οι επιχειρήσεις και το κυριότερο μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον 50% την επόμενη τριετία» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ... «Το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας είναι αντιπαραγωγικό, σπάταλο και γραφειοκρατικό. Ευνοεί μόνο ορισμένες ομάδες που διαθέτουν μοχλούς πίεσης και έχουν κερδίσει προνόμια και είναι δυσμενές για τους περισσότερους ασφαλισμένους. Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια πλήττεται από τη δημογραφική κρίση αλλά και από την αδυναμία της αγοράς εργασίας και της ανάπτυξης να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης» (το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ: «Ο κ. Σρέντερ παραδέχεται ότι από τον Ιανουάριο θα αυξηθεί αυτομάτως ο αριθμός των ανέργων ως συνέπεια των μεταρρυθμίσεων που είναι γνωστές ως "Χαρτζ 4". Προειδοποίησε ωστόσο ότι θα ήταν εσφαλμένη οποιαδήποτε εσπευσμένη αξιολόγηση των εν λόγω μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ύψους των επιδομάτων για περίπου μισό εκατομμύριο μακροχρόνια ανέργων και τη μείωση του αριθμού των δικαιούχων επιδομάτων. Σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο "στόχος της μεταρρύθμισης είναι η μέγιστη δυνατή μείωση των ανεργίας"» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ: «Τονωτική "ένεση" στην απασχόληση αναμένεται να δώσουν και οι λεγόμενες "δουλιές του ενός ευρώ" που επιτρέπουν στους άνεργους εργάτες να κερδίζουν 1 - 2 ευρώ την ώρα χωρίς οι αποδοχές αυτές να αφαιρούνται από το επίδομα ανεργίας» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ