Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Μπορούμε να τα καταφέρουμε

Από τη δουλιά όλων των κομματικών μελών περνάει η ισχυροποίηση της οργάνωσης. Βήματα έγιναν, πάρθηκαν πρωτοβουλίες και στην κατεύθυνση των συσπειρώσεων, έγιναν παρεμβάσεις για γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα του νομού, αποκτήθηκε εμπειρία, όμως τα προβλήματα είναι μπροστά.

Τα παραπάνω αναδείχτηκαν μέσα από τις τοποθετήσεις των κομματικών μελών στη διάρκεια της συνδιάσκεψης της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Εκφράστηκε όμως και η αποφασιστικότητα πως το επόμενο διάστημα, με τη γενίκευση της πείρας, τη βοήθεια της καθοδήγησης, της δράση για την άνοδο της πολιτικής συνείδησης της εργατικής τάξης, την επιμονή στη γνώση των εξελίξεων, μπορούν να τα καταφέρουν, μπορούνε να κάνουμε πιο ισχυρό το ΚΚΕ.

Προηγούμενα παρουσιάστηκε η πολύπλευρη αλλά αδύναμη παρέμβαση της οργάνωσης στην εργατική τάξη, στους αγρότες, στους ΕΒΕ, στο αντιπολεμικό κίνημα, στη νεολαία, αλλά και στον κλάδο του τουρισμού. Εκτιμήθηκε πως η γενίκευση και αξιοποίηση όλης αυτής της θετικής και αρνητικής εμπειρίας από το σύνολο της οργάνωσης μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στην παραπέρα ισχυροποίηση του κόμματος. Εχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων των οργανώσεων. Και αυτές τις προϋποθέσεις πρέπει να τις μετατρέψουν σε δυνατότητες ώστε η ανοδική πορεία να κατοχυρωθεί σε όλους τους δείκτες της δουλιάς.

Αμεσα θα προχωρήσουν σε αναδιάταξη των ΚΟΒ με στόχο τη δημιουργία κλαδικών και την ενίσχυση των συνοικιακών, ώστε να δοθεί πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο δουλιάς στις οργανώσεις, και να γίνει πιο αποτελεσματική η παρέμβαση του Κόμματος. Παράλληλα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η λειτουργία των κομματικών ομάδων και των τμημάτων.

Για τη δουλιά στη νεολαία σημειώθηκε η ανάγκη να ενισχυθούν οι δεσμοί της οργάνωσης με τους νέους. Με άξονα τα προβλήματα της νεολαίας να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερο άνοιγμα στις νεότερες ηλικίες. Να δώσουν βαρύτητα σε χώρους της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε χώρους όπου υπάρχουν οξυμένα τα προβλήματα εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης υποδομών, του περιεχομένου της γνώσης, κλπ. Αλλά και στους εργαζόμενους σπουδαστές που δέχονται τις επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην παιδεία και παράλληλα την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα, στο εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ