Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αντιπολίτευση... για τα μάτια του κόσμου

Με τις εκφράσεις «λάθος χειρισμοί» και «κακή διαχείριση», να διαδέχεται η μια την άλλη ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε... σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό στο απυρόβλητο τη συνέχιση της σκληρής και αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής από τη ΝΔ, στην οποία το ΠΑΣΟΚ προσφέρει πλήρη συναίνεση.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του κόμματός του, σχολιάζοντας τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσε ότι «για την αύξηση της ακρίβειας, της ανεργίας και την ύφεση στην αγορά» φταίει «η κακή διαχείριση των τελευταίων δέκα μηνών της κυβέρνησης». Για τον τρόπο, όπως είπε «που διαχειρίστηκε την οικονομία η κυβέρνηση».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η δημοσιονομική διαχείριση του 2004, υπήρξε τραγική, με λανθασμένες επιλογές, επιλογές με τις οποίες έχει εγκλωβιστεί και έχει εγκλωβίσει η κυβέρνηση τη χώρα». Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «ανεφάρμοστο» τον προϋπολογισμό, ενώ επιχειρώντας να ασκήσει και αντιπολίτευση δήλωσε ότι το κόμμα του «αισθάνεται ευθύνη γι' αυτή τη χώρα, και ευθύνη για την οικονομία, και για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικογένεια αυτής της πολιτικής».

Εξάλλου κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης, συζητήθηκαν και οι τεράστιες καταστροφές στην Ασία. Ο Γ. Παπανδρέου, πρόβαλε και ανέδειξε την αλληλεγγύη των λαών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποίησε την τεράστια λαϊκή προσφορά, για να επικαλεστεί τις θέσεις του Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες όπως είπε αναφέρεται «η ανάπτυξη του εθελοντισμού στη χώρα μας, και μια νέα αλληλεγγύη, ένας νέος διεθνισμός που πρέπει να αναπτυχθεί στον πλανήτη μας»...

Θέσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες στην ουσία από πίσω τους κρύβουν, τη δημιουργία ενός κινήματος «εθελοντισμού», το οποίο φιλοδοξούν να υποκαταστήσει τις κυβερνήσεις και να τις... απαλλάξει από τις «κοινωνικές παροχές»!

Εξάλλου την προηγούμενη Πέμπτη, ο Γ. Παπανδρέου έκλεισε ένα χρόνο στο «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ και στη σύντομη διαδρομή του αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του κόμματός του.

Ο Γ. Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή που έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φανέρωσε τις διαθέσεις του για τον πλήρη έλεγχο του κόμματός του, αλλά συγχρόνως δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με τα οποία τα ΠΑΣΟΚ έχει αποκτήσει «δεσμούς αίματος», ξεκαθάρισε - εγκωμιάζοντας το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη - ότι δε θα παρεκκλίνει από την υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων τους.

Θα ψηφίσουν όλοι!!

Με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που έχει αποφασιστεί μετά από αλλεπάλληλες αναβολές να πραγματοποιηθεί στις 3 Μάρτη, ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να διαμορφώσει τις δικές του ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του. Ετσι στη «Χαριλάου Τρικούπη», εξετάζεται σοβαρά η πρόταση στελεχών του ΠΑΣΟΚ να δοθεί και στους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος, που συμμετείχαν πέρυσι το Φλεβάρη στην εκλογή του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για το συνέδριο.

Μάλιστα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μ. Χρυσοχοΐδης με πρόσφατη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τη μετάθεση της προθεσμίας εγγραφής νέων μελών στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εγγραφές από το καλοκαίρι και μετά, στο ΠΑΣΟΚ δεν ξεπέρασαν τις 15.000 νέα μέλη, παρά τις αντίθετες προβλέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα συνεδριάσει η Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, που αναμένεται να οριστικοποιήσει την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και στους πολίτες μη μέλη που πήραν μέρος στην εκλογή του Γ.Παπανδρέου, αρκεί να εγγραφούν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, καταβάλλοντας τη συνδρομή των 10 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ