Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο,τι κι αν κάνουν

το αίμα στο λαιμό τους...

Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Διαβάζεις τα κείμενα και μοιάζουν ορθά. Σωστή γραμματική και συντακτικό. Ορθός λόγος.

Μέχρι να αρχίσεις την αποδόμηση.

Για να ανακαλύψειςότι πίσω από καλοφτιαγμένες λέξεις κρύβεται θανατικό.

Είτε αυτό αφορά καταστροφή ολόκληρων τμημάτων του πληθυσμού που πίστεψαν ότι θα ευημερήσουν στην «ελεύθερη οικονομία», είτε ανοιχτά εγκλήματα.

Εκτός κι αν ξεχάσουμεότι τον Χίτλερ τον όπλισε το αμερικάνικο κεφάλαιο. Οτι οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο μόνο όταν είδαν πως η ΕΣΣΔ όχι μόνο δεν υποτάχθηκε αλλά και πως ο Κόκκινος Στρατός επελαύνει.

Και μόνο τότε έσπευσε ο αμερικάνικος στρατός να σώσει τις επενδύσεις - του κεφαλαίου που υπηρετούσε - στα γερμανικά εδάφη. Αυτή ήταν η «απελευθερωτική» συνεισφορά τους.

Ολων αυτών που χαρακτηρίζουν «αντισημιτισμό» το κάψιμο του Ιούδα. Οπως σε λίγο θα μας πουν ότι είναι «προπόνηση τρομοκρατών» τα χαλκούνια.

Στο βάθος του βαρελιού που τελικά δεν έχει πάτο, βλέπεις να στρογγυλοκάθεται μια σαπιοκοιλιά που αδυνατεί να καταλάβει ότι άλλο πράγμα τα τουμπανισμένα από την πείνα κορμιά κι άλλο το δικό του αίσχος το παραγεμισμένο από επιδοτήσεις υπέρ «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

Τι να του πεις, λοιπόν, αυτουνού που παριστάνει τον βλάκα; Οτι δεκάδες ταξικές οργανώσεις συγκεντρώνουν βοήθεια έξω από τον έλεγχο των καπιταλιστικών κέντρων και προωθούν τη βοήθεια κατευθείαν στα θύματα, σε άμεση συνεργασία με τις οργανώσεις των ίδιων των θυμάτων, έτσι που να μην αφήνεται έδαφος σε κανένα αρπακτικό των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» να βάλει χέρι στο ψωμί ανθρώπων, που δεν έχουν να ελπίζουν τίποτα άλλο παρά μόνο αυτήν ακριβώς τη βαθιά ανθρωπιστική βοήθεια που από το υστέρημά τους στέλνουν οι εργάτες όπου Γης;

Αλλά ο βλάκας, για την ακρίβεια αυτός που παριστάνει τον βλάκα, έχει αρκετά γεμάτη την κοιλιά για να καταλάβει ότι είναι άλλο πράγμα να προβάλλεις την «προσφορά»-επένδυση του Μπιλ Γκέιτς κι άλλο πράγμα να οργανώνεις ευρώ το ευρώ πραγματική βοήθεια σ' αυτούς που την έχουν ανάγκη.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ