Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιτάχυνση σε αντιλαϊκή κατεύθυνση

Αποφασισμένος να επιταχύνει τους ρυθμούς εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ανταποκρινόμενος και στις σχετικές αιτιάσεις παραγόντων της «αγοράς», που αξιώνουν πρόσθετα και γενναία μέτρα ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή της κερδοφορίας του ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό διόλου τυχαία δεν ήταν η εκτίμηση - επί της ουσίας προτροπή προς το κυβερνητικό επιτελείο - που διατύπωσε κατά την περιοδεία του στην Κάρπαθο πως «οι ρυθμοί τού χτες δεν επαρκούν», αλλά «απαιτείται μεγαλύτερη επιτάχυνση στους ρυθμούς της κρατικής μηχανής», ούτε η χτεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και τους υφυπουργούς Χρ. Φώλια, Π. Δούκα και Α. Ρεγκούζα. Συναντήσεις, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν με όλους σχεδόν τους υπουργούς.

Ενδεικτική δε των προθέσεων και των διαθέσεων της κυβέρνησης είναι μια φράση των δηλώσεων του Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης για το νέο χρόνο είναι η τόνωση της ανάπτυξης και η υλοποίηση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού και εκτίμησε ότι το 2005 είναι μια κρίσιμη χρονιά για την οικονομία, κατά την οποία θα παρθούν νέες σημαντικές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση της οικονομίας.

Γεύση των όσων θα επακολουθήσουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων της χώρας έδωσε για μια ακόμα φορά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε πως είναι μια δύσκολη εποχή για το κράτος και την οικονομία, καθώς «τα πράγματα είναι ζορισμένα, τα περιθώρια δεν είναι πολύ μεγάλα».

Στο μεταξύ την περασμένη Τετάρτη ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων που είχε προκαλέσει η δημόσια αντιπαράθεση, καθώς ο υπουργός είχε εκφράσει ενστάσεις για ορισμένες κυβερνητικές επιλογές. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ. Σουφλιάς επέμενε στις απόψεις του, συμφώνησε όμως στο εξής να τις διατυπώνει στα αρμόδια όργανα, ώστε να μη φθείρεται η εικόνα της κυβέρνησης. Απόψεις, βέβαια, που δεν έρχονται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, καθώς ο Γ. Σουφλιάς ζητά επιτάχυνση στην εφαρμογή της. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και στο πολύ εποικοδομητικό της συνεργασίας που είχαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτεραιότητα οι αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» (2007-09-18 00:00:00.0)
Και νέες παραχωρήσεις μονάδων σε ιδιώτες (2006-08-30 00:00:00.0)
Πιο γρήγορα οι «μεταρρυθμίσεις» (2006-05-23 00:00:00.0)
Στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου (2005-08-30 00:00:00.0)
Κόντρες εξουσίας και συμφερόντων (2004-12-24 00:00:00.0)
Ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης (1998-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ