Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαν τα σκυλιά στο τυρόγαλο

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αμεση και μαζική ήταν η ανταπόκριση των Λαρισαίων επιχειρηματιών στο νέο πρόγραμμα «Stage» του ΟΑΕΔ, καθώς 88 ιδιωτικές επιχειρήσεις υπέβαλαν, ήδη, ισάριθμες αιτήσεις για 70 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που προορίζονται για ανέργους της πόλης. Βεβαίως, κανέναν δεν παραξενεύει το θέαμα επιχειρηματιών να σπρώχνονται για μπουν στο πρόγραμμα - θυμίζουν τα σκυλιά στο τυρόγαλο - αφού είναι οι μόνοι που κερδίζουν, μιας και επιδοτούνται αδρά για να προσλάβουν ανέργους, από τους οποίους θα «απαλλαγούν» μετά από την παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Να σημειώσουμε ότι, μέσω αυτού του προγράμματος που αφορά σε 5.000 ανέργους μέχρι 30 ετών σ' όλη τη χώρα, ο ΟΑΕΔ καλύπτει εξ ολοκλήρου τις δαπάνες για 6μηνη απασχόληση των ανέργων - το διάστημα αυτό ονομάζεται «απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» - ενώ για τους υπόλοιπους 18 μήνες εργασίας επιδοτεί τους εργοδότες με 14 ευρώ την ημέρα για κάθε προσληφθέντα ο οποίος θα αμείβεται με 25 ευρώ ημερησίως.

Φυσικά, μ' αυτόν τον τρόπο δε λύνεται το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η Λάρισα, όπως δεν αντιμετωπίστηκε με το διαβόητο «πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας» - το υλοποίησε το αμαρτωλό ΙΝΕ Θεσσαλίας της ΓΣΕΕ - μέσω του οποίου ο ΟΑΕΔ πρόσφερε 13 δισ. δρχ. στους Λαρισαίους επιχειρηματίες, χωρίς να εξασφαλίσει ούτε μια σταθερή θέση εργασίας στους ανέργους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ