Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να δουλεύουμε επιτελικά με βάση τους στρατηγικούς μας στόχους

Στην ομιλία της στη συνδιάσκεψη η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μεταξύ άλλων, στάθηκε, ειδικότερα, στο χαρακτήρα του Μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως σήμερα και η ΚΟ Θεσσαλίας, όπως όλο το Κόμμα, είναι πιο ώριμη να προωθήσει τους τακτικούς και στρατηγικούς στόχους του Κόμματος στην καθημερινή δράση. Το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο, ξεκαθάρισε, πρώτα απ' όλα είναι κοινωνικό μέτωπο της εργατικής τάξης με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού. Εχει κινηματικό χαρακτήρα και πέρα από την εργατική τάξη, μικρομεσαία αγροτιά και ΕΒΕ, θα συσπειρώνει πολιτικές δυνάμεις, προσωπικότητες, επιμέρους κινήματα, κ.ο.κ. Στη συνέχεια, επισήμανε την ανάγκη να δουλεύει η ΚΟ πιο επιτελικά, με βάση τους στρατηγικούς στόχους του Κόμματος και να βλέπει πιο μακριά με προοπτική, αξιοποιώντας και την πείρα των αγώνων, δουλεύοντας συλλογικά ως κόμμα από τα πάνω έως τα κάτω.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως πρέπει να έχουμε στόχο την άνοδο της πολιτικής συνείδησης του λαού και να ανεβάζουμε την οργάνωσή του. Να βαθαίνει η αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική συνείδηση του λαού. Ταυτόχρονα, είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, πρέπει να δουλεύουμε, ώστε όλο και μεγαλύτερο μέρος του λαού να συνειδητοποιεί την ανάγκη της άλλης πολιτικής, της άλλης εξουσίας. Δεμένο με τη δράση για τα προβλήματα του λαού, είναι το ανέβασμα του ιδεολογικού επιπέδου των στελεχών και των μελών του Κόμματος.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στους αγροτικούς αγώνες, η Αλ. Παπαρήγα θα επισημάνει την ανάγκη της ενιαίας αντιμετώπισης του αγροτικού προβλήματος από τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες. Θα πει χαρακτηριστικά: Το κυριότερο είναι να γίνονται συνελεύσεις σωματείων, να βγαίνει από τα εργοστάσια η αλληλεγγύη για την αγροτιά. Είναι κοινό πρόβλημα. Το πρόβλημα της διατροφικής εξάρτησης, για παράδειγμα. Το πρόβλημα του πώς θα αναπτύσσονται οι παραγωγικές, αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, είναι πρόβλημα της αγροτιάς; Και οι συνέπειες δεν είναι υπόθεση μόνον της αγροτιάς. Εχουμε αύξηση της ανεργίας, αύξηση του εμπορικού ελλείμματος κλπ. Επομένως, αφορά όλους και τους μικρομεσαίους ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ