Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΓΔΜ
Επιμένει στη διπλή ονομασία

Την πάγια θέση της ΠΓΔΜ περί «διπλής ονομασίας» στην εκκρεμότητα για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, επανέλαβε χτες ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

Ο Μπρ. Τσερβενκόφσκι δήλωσε ότι η θέση της χώρας του στο θέμα του ονόματος παραμένει ίδια, επειδή, όπως είπε, «θεωρούμε ότι αυτή είναι η βασική μας θέση και δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής».

Η πρόταση των Σκοπίων για διπλή ονομασία περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ («Δημοκρατία της Μακεδονίας») στη διεθνή επικοινωνία και την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής ονομασίας με την Ελλάδα, για τη διμερή επικοινωνία.

Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη στα Σκόπια του ειδικού μεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, ο Μπρ. Τσερβενκόφσκι σημείωσε ότι ο Μ. Νίμιτς επισκέπτεται κατά καιρούς τόσο την ΠΓΔΜ όσο και την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί από τις ηγεσίες των δυο χωρών για τις θέσεις τους στο θέμα του ονόματος και συμπλήρωσε ότι ο κ. Νίμιτς δεν κομίζει κάποια νέα πρόταση, ούτε προτίθεται να «ασκήσει πιέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ