Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Πρωτοβουλίες και επαφές για ενότητα

Την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προκειμένου «να προωθηθεί το μέτωπο των προοδευτικών αριστερών, πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, για την ανατροπή της νεοταξικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής», αποφάσισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποίησαν το προηγούμενο Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα τα μέλη της ΚΕ, ενέκριναν τη συγκεκριμένη πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και συγχρόνως τόνισαν ότι «στα πλαίσια αυτά θα υπάρξουν επαφές με προσωπικότητες, φορείς, και κόμματα από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».

Οπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΔΗΚΚΙ, οι πρωτοβουλίες θα αναπτυχθούν «βάσει της πρότασης των εννέα σημείων συνεργασίας που αποφασίστηκε στο 2ο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην «πρόταση των εννέα σημείων συνεργασίας», το ΔΗΚΚΙ μεταξύ άλλων τόνιζε τη: «Ριζική αλλαγή στην ακολουθούμενη δημοσιονομική και εισοδηματική πολιτική, με κριτήριο την άμεση αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος. Επανατοποθέτηση της θέσης της χώρας απέναντι στην ΟΝΕ και το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ. Επανατοποθέτηση της χώρας απέναντι στις δεσμεύσεις της αναθεωρημένης ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ. Κατάργηση των αντιεργασιακών, αντιασφαλιστικών νόμων και διεθνών δεσμεύσεων. Υιοθέτηση δημοκρατικού Αμυντικού Δόγματος στην αμυντική πολιτική της χώρας, με την προϋπόθεση της πλήρους απαλλαγής από συμφωνίες υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας, όπως η νέα δομή του ΝΑΤΟ, ο Ευρωστρατός. Αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής στους διεθνείς οργανισμούς».

Εξάλλου σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, «η οργανωτική ανασυγκρότηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα με την εκλογή Νομαρχιακών Οργάνων μέχρι τέλος Μαρτίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ