Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Με στόχο τον απόλυτο έλεγχο του κόμματος

Με στόχο να ισχυροποιήσει τη θέση του, χωρίς να παρεκκλίνει από τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής κατεύθυνσης του κόμματός του, και επιδιώκοντας να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό του κόμματός του, ο Γ. Παπανδρέου «βαδίζει» προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3 - 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη βδομάδα, σε σύσκεψη που έγινε με την παρουσία του Γ. Παπανδρέου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στο νέο καταστατικό να υπάρχει όριο θητειών για τη συμμετοχή στελεχών στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τη θέση του προέδρου του κόμματος...

Ανάμεσα στις αλλαγές που σκέφτεται να προωθήσει ο Γ. Παπανδρέου, είναι η αντικατάσταση της Κεντρικής Επιτροπής από το πολιτικό συμβούλιο, το οποίο θα θεωρείται το ανώτατο όργανο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, αν θα συνεχίσει να υπάρχει εκτελεστικό γραφείο. Με αυξημένες αρμοδιότητες, πάντως, και ενισχυμένο από το συνέδριο θα βγει το συμβούλιο των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει ξεκαθαρίσει να συνεχίσει να υπάρχει η θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Στα νέα όργανα του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου «φιλοδοξεί» να πάρουν θέση στενοί του συνεργάτες, αλλά και «νέα πρόσωπα» όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει. Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου όλο το προηγούμενο διάστημα με δηλώσεις του, αλλά ακόμα και με προσωπική επιστολή, κάλεσε όσους τον ψήφισαν στην εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες και «να γίνουν μέλη του κόμματος».

Το «νέο ΠΑΣΟΚ» που ο Γ. Παπανδρέου διατυμπανίζει ότι θέλει να χτίσει, αρχίζει και τελειώνει βέβαια στις «αλλαγές των προσώπων», αφού και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι «σοσιαλιστές» υπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και στρέφονται με την πολιτική τους εναντίον των λαϊκών συμφερόντων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Γ. Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ασκούν κριτική στους «χειρισμούς της κυβέρνησης» και σε δευτερεύοντα θέματα, ενώ ταυτίζονται πλήρως με τη συνέχιση και ενίσχυση της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ... αναλαμβάνουν να παίξουν και «πυροσβεστικό» ρόλο μπροστά στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Βέβαια, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με υποκριτικές δηλώσεις... κόπτονται δήθεν για τα λαϊκά προβλήματα, όπως χαρακτηριστικά χτες ο Χρ. Παπουτσής που υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι στο πλευρό των αγροτών, υποστηρίζοντας όλα τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά τους»... Την προηγούμενη βδομάδα, πάντως, ο ίδιος καλούσε τον αγροτικό κόσμο να μην «κατέβει στους δρόμους», ενώ πρώην υπουργοί Γεωργίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έπαιξαν το ρόλο κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ και καλούσαν σε «ευρωυποταγή» και τήρηση των κανόνων της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ