Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΛΑΣΤΑ - ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Διευκολύνεται η φοροδιαφυγή

Νέο παράθυρο φοροδιαφυγής στους επιτήδειους μεγαλοεπιχειρηματίες και όσους επιδίδονται στο προσφιλές αυτό «εθνικό σπορ», ανοίγει η κυβέρνηση, με την απόφασή της να χαλαρώσει το πλαίσιο για την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων από τις επιχειρήσεις. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία, σε εφαρμογή διατάξεων του φορολογικού νόμου, προβλέπει διπλασιασμό στα όρια των ποσών πάνω από τα οποία παίρνονται «μέτρα διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου».

Η εγκύκλιος του υπουργείου προβλέπει τα παρακάτω:

  • Η δέσμευση του 50% των τραπεζικών λογαριασμών για εκδότες πλαστών και εικονικών τιμολογίων δεν περιλαμβάνει τα ποσά που προορίζονται για μισθούς.
  • Αυξάνεται από 150.000 σε 300.000 ευρώ η αξία των πλαστών, εικονικών τιμολογίων ή άλλων φορολογικών στοιχείων πάνω από την οποία εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα σε βάρος των εκδοτών και ληπτών.
  • Δεν εφαρμόζονται μέτρα στους λήπτες εικονικών φορολογικών στοιχείων εφόσον η συναλλαγή είναι υπαρκτή αλλά πραγματοποιήθηκε με πρόσωπο διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στα παραστατικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ