Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΘΗΒΑΣ ΑΕ
Κίνδυνος οριστικού «λουκέτου»

Αμεσος κίνδυνος για τους παραγωγούς κρεμμυδιών και πατάτας της Βοιωτίας, να σαπίσει η σοδειά τους στα χωράφια, διαφαίνεται, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αποτρέψει το κλείσιμο των «Τυποποιητηρίων Θήβας ΑΕ».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, με σκοπό τη μελέτη και υποβολή προτάσεων αποκατάστασης λειτουργίας της επιχείρησης. Η επιτροπή υπέβαλε στη συνέχεια προς την ηγεσία του υπουργείου πρακτικό με συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε και η επιχείρηση να επαναλειτουργήσει και οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Θηβών να ωφεληθούν.

Ειδικότερα φέτος - που η προσφορά κρεμμυδιών και πατάτας έχει δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα - μια και οι παραγωγοί αδυνατούν να τα διαθέσουν τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και να τα προωθήσουν σε τρίτες χώρες, με αποτέλεσμα η σοδειά τους να σαπίζει στα χωράφια. Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει άμεσα να λάβει αποφάσεις - εγκρίνοντας το πόρισμα της Επιτροπής που η ίδια όρισε - ώστε να αποτρέψει το κλείσιμο μιας μεγάλης επένδυσης στον αγροτικό τομέα της χώρας, και ιδιαίτερα ευεργετικής για την τοπική οικονομία της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ