Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ΠΑΣΥ για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 31 Γενάρη

Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή δίνεται η μάχη των προετοιμασιών από τα μέλη και στελέχη της ΠΑΣΥ, όσο πλησιάζει η 31η Γενάρη, για την επιτυχία της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης, ώστε να αποτελέσει σταθμό και αφετηρία νέων αγώνων, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, και την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού και του τόπου. Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης σε χωριά, έτσι ώστε να μη μείνει ούτε ένας αγρότης όπου να μην έχει φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση, στην οποία θα προβληθεί το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ για το σύνολο των αγροτικών προβλημάτων.

Στη Θεσσαλία τα στελέχη του συνεπούς αγροτικού κινήματος «οργώνουν» τα χωριά της περιοχής για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση των μικρομεσαίων αγροτών. Οι Νομαρχιακές Γραμματείες της ΠΑΣΥ στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και τη Μαγνησία διοργανώνουν καθημερινές περιοδείες και ομιλίες στα χωριά, για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και για τη συγκρότηση τοπικών επιτροπών, που θα οργανώσουν τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση. Ταυτόχρονα, για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, που ανήκουν στην ΠΑΣΥ, διοργανώνουν συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις, σε επαρχιακό επίπεδο. Στο Νομό Λάρισας, συσκέψεις γίνονται σήμερα στις 7 μ.μ. στον Τύρναβο, αύριο στην Αγιά, την Τρίτη, 25 Γενάρη, στα Φάρσαλα κι ακολουθούν η Ελασσόνα, ο Πλατύκαμπος κ.ά.

Στην Καρδίτσα, σήμερα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού, ΕΟΑΣΝΚ, συγκαλεί, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, στην οποία θα συζητηθεί η μορφή της κινητοποίησης στις 31 Γενάρη και το πότε και πού θα πραγματοποιηθούν επαρχιακές συγκεντρώσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας. Επίσης, θα συζητηθεί και η πρόταση της ΕΟΑΣΝΚ για να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από τις 25 Γενάρη.

Στο Νομό Τρικάλων έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε έδρες των δήμων και συγκεκριμένα μεθαύριο Παρασκευή, σε Φαρκαδόνα, Βαλτινό και Παλαιόπυργο, τη Δευτέρα, 24 του μήνα, σε Ταξιάρχες, Ρίζωμα, Φήκη, την Τρίτη, 25 Γενάρη, στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και την Πέμπτη, 27 του μήνα, στα Μεγάλα Καλύβια.

Ταυτόχρονα, το συνεπές αγροτικό κίνημα στη Θεσσαλία παίρνει μια σειρά πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ενεργού συμπαράστασης και συμπαράταξης στον αγώνα της αγροτιάς, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης. Συγκεκριμένα, συσκέψεις φορέων πραγματοποιούνται αύριο, στα Τρίκαλα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης Συνεταιρισμών, την Παρασκευή στην Καρδίτσα και στη Λάρισα, την Κυριακή, 23 Γενάρη, στα Τέμπη.

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν χτες στην Ενωση Συνεταιρισμών Λάρισας οι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ για να αποφασίσουν τη μορφή της κινητοποίησής τους στις 20 του μήνα, θέλησαν, ούτε λίγο - ούτε πολύ, να πείσουν τους βαμβακοπαραγωγούς, ότι τη λύση θα τη δώσει ο Βαγ. Μεϊμαράκης τον οποίο και καλούν την Πέμπτη στη Λάρισα. Οπως είπε, δε, ο Θ. Κοκκινούλης, αφού δε μεταφέρονται το πρόβλημα και τα αιτήματά τους από τον Ευάγ. Μπασιάκο «προς τα πάνω», αυτό θα γίνει από τον γραμματέα της ΝΔ. Λες και το κόμμα της έχει διαφορετική θέση για τα αγροτικά προβλήματα από την κυβέρνησή του. Και λες κι ο Μεϊμαράκης με τον Καραμανλή πιστεύουν και εφαρμόζουν διαφορετική πολιτική από τον Μπασιάκο. Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των βαμβακοπαραγωγών, που ακολουθούν τους συγκεκριμένους φιλοκυβερνητικούς αγροτοσυνδικαλιστές και για επιχείρηση υπονόμευσης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που μάχεται, όχι μόνο για τα προβλήματα του βαμβακιού, αλλά για όλα τα αγροτικά προϊόντα, που φέτος αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Κατά τα άλλα, οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ αποφάσισαν να βγάλουν αύριο, στις 11 π.μ., τα τρακτέρ και να τα παρατάξουν σε 5 σημεία της περιοχής, φροντίζοντας όμως να προκαταλάβουν τους αγρότες ως προς τη μορφή πάλης, αφού έσπευσαν να δηλώσουν ότι δε θα κλείσουν τους δρόμους. Είναι χαρακτηριστικά τα λεγόμενα του αγροτοσυνδικαλιστή Χρ. Σιδηρόπουλου ότι το κλείσιμο των δρόμων θα προκαλέσει τις αντιδράσεις των άλλων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες έχουν δίκιο, επαναλαμβάνοντας αυτά που πριν από μερικά χρόνια έλεγαν οι του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος τα θεωρούσε λαθεμένα. Στη σύσκεψη, οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές επανέλαβαν, δε, τα διασπαστικά τους αιτήματα για το βαμβάκι, τα οποία δεν καλύπτουν και δε συμφέρουν όλους τους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας, που είδαν φέτος το εισόδημά τους να μειώνεται δραστικά, αφού πουλούν το βαμβάκι 80 δρχ. λιγότερο σε σχέση με πέρσι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ψεύδεται ο κ. Μπασιάκος...» (2005-06-02 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά (2005-01-22 00:00:00.0)
Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη (2005-01-11 00:00:00.0)
Μάχη προετοιμασίας για τις 31 του Γενάρη (2005-01-05 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω! (2004-12-24 00:00:00.0)
Ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλο διεκδικητικό πλαίσιο (2003-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ