Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Μέτωπο εργαζόμενων - αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ

Την παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου από την κυβέρνηση καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους σε κοινό μέτωπο με τους αυτοαπασχολούμενους και τους ΕΒΕ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΓ του ΠΑΜΕ. καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι:

  • Εντείνοντας την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, ανακοινώνει την παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων με βάση τους αντεργατικούς νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
  • Θέλει να ισοπεδώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας την ανατροπή της πλήρους και σταθερής δουλιάς, αυξάνοντας τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
  • Με τα αντεργατικά αυτά μέτρα χτυπάει ακόμη χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ. Για ακόμη μια φορά, με την αντιλαϊκή πολιτική της, ενισχύει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, με πρόσχημα δήθεν την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, ενώ είναι γνωστό ότι συνεχίζει την παρατεταμένη λιτότητα στους μισθούς και τις συντάξεις και η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα.
  • Για να περάσει την πολιτική της χρησιμοποιεί σαν μοχλό τον «κοινωνικό διάλογο - απάτη με τις συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΟΙΥΕ που θέλουν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στη λογική της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της αύξησης των κερδών της πλουτοκρατίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και του κεφαλαίου. Τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τις υπηρεσίες και όλη την εργατική τάξη να οργανώσουμε την αντίστασή μας και σε κοινό μέτωπο, με τους αυτοαπασχολούμενους - ΕΒΕ να παλέψουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και να απαιτήσουμε ωράριο, εργασιακές σχέσεις και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ