Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Οργανώνουν την αντεπίθεσή τους

Πρώτο βήμα οι εξορμήσεις στα καταστήματα και πικετοφορία στους δρόμους των μεγάλων δήμων της χώρας, που αρχίζουν από αύριο τα ταξικά σωματεία

Στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση του αγώνα και το συντονισμό της δράσης με τους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, όπως αυτή εκδηλώνεται με την προσπάθεια παραπέρα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, βρίσκονται τα ταξικά σωματεία στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Στην Αθήνα, τα σωματεία, προετοιμάζουν με καθημερινές εξορμήσεις στα καταστήματα, την πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 20 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα. Την Κυριακή, 23 Γενάρη, διοργανώνεται στις 10 το πρωί κοινή γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων των σωματείων στο εμπόριο με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη, 20 Γενάρη, πικετοφορία στις 7.30 το απόγευμα από την Πλατεία Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες ημέρες κλιμακώνουν τη δράση τους για την προετοιμασία της συγκέντρωσης που προγραμμάτισαν για τις 3 Φλεβάρη. Τις κινητοποιήσεις καλούν από κοινού τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Βιβλίου - Χάρτου, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, στα ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - NTIA, LIDL και ΜΑΚΡΟ.

Στον Πειραιά, σήμερα Τετάρτη θα γίνει πικετοφορία στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή Περιβολάκι της Νίκαιας και αύριο, Πέμπτη στις 2.30 το μεσημέρι στο κέντρο του Πειραιά ξεκινώντας από τη Νομαρχία. Το βράδυ της Πέμπτης με το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνει νέα σύσκεψη των εργαζομένων στη συμβολή των παραπάνω οδών. Την Κυριακή 30 Γενάρη θα γίνει Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» (Νοταρά 108). Χτες το απόγευμα η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε μαζικές εξορμήσεις στα εμπορικά καταστήματα του Κερατσινίου.

«Οργανώνουμε την επίθεσή μας»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Π. Βαμβακάς μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης δήλωσε στο «Ρ»: «Με τη δήλωση του κ. Παπαθανασίου σήμερα (σ. χτες) πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ωραρίου. Η πολιτική της ΝΔ είναι συνέχεια της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των λίγων στο χώρο του εμπορίου σε βάρος των πολλών. Αποδεικνύεται επίσης η αυταρχική της πολιτική, καθώς η κυβέρνηση στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και της ελεύθερης οικονομίας επιβάλλει δικτατορικά τους νόμους της αγοράς των μονοπωλίων. Αυτό σημαίνει άλλωστε η ανακοίνωση του υπουργού ότι οι νομάρχες θα μπορούν να διευρύνουν τα ωράρια αλλά όχι να τα περιορίζουν.

Εμείς λέμε δεν πάει άλλο. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο τα απελευθερωμένα ωράρια, τις απελευθερωμένες εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς πείνας, τους εργοδοτικούς εκβιασμούς, τα εξαντλητικά ωράρια. Τα σωματεία μας έχουν αποφασίσει έναν προγραμματισμό δράσης απέναντι στη νέα επίθεση. Την Κυριακή στις γενικές συνελεύσεις θα αποφασίσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μπούμε φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης, της μεγαλοεργοδοσίας και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών».

  • Σύσκεψη συγκαλούν σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΒΣΑ (Πατούσα 3, πλ. Κάνιγγος), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Αθήνας, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κομμωτών και η Ενωση ΕΒΕ Μοσχάτου, με θέμα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ