Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ
«Γαλαζο-πράσινες» πλάτες σε κυβέρνηση - ΕΕ

Οι «γαλαζοπράσινοι» αγροτοσυνδικαλιστές έδωσαν χέρι βοηθείας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να το «παίξει» πολέμια των παρανομιών

Σε ένα άγριο «δούλεμα» σε βάρος των φτωχομεσαίων βαμβακοπαραγωγών της χώρας εξελίχθηκε η χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των «γαλαζο-πράσινων» συνδικαλιστών, με θέμα τη διαχείριση της φετινής παραγωγής βάμβακος. «Μπλε» και «πράσινοι» συνδικαλιστές, έσκυψαν το κεφάλι στις... νουθεσίες των κομμάτων τους, ξεχνώντας τις όποιες φιλοαγροτικές «κορόνες» εκφωνούσαν μέχρι πριν από λίγες μέρες ή και ώρες ακόμη και συμφώνησαν ότι το πρόβλημα με τη διαχείριση της φετινής σοδειάς βαμβακιού οφείλεται στους... απατεώνες συναδέλφους τους οι οποίοι καλλιέργησαν κάνα - δυο στρέμματα περισσότερα από αυτά που είχαν δηλώσει. Βγάζοντας λάδι με αυτόν τον τρόπο τον καταστροφικό κοινοτικό κανονισμό και δίνοντας πάτημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ε. Μπασιάκο, να παίξει το ρόλο του «πολέμιου των παρανομιών» και με περίσσιο θράσος να δηλώσει ότι «εγώ ως υπουργός τριών μηνών έχω το σθένος να το κάνω και να συγκρουστώ με την παρανομία και όσους τη συγκαλύπτουν διαχρονικά. Θα βάλουμε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Θα εξαλειφθούν οι παρανομίες του παρελθόντος που δεν τόλμησε κανείς την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία να κάνει». Οπως δήλωσε επίσης ο Ε. Μπασιάκος, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν με την ένταση των ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να εντοπιστούν και «στη συνέχεια να περικοπούν από τον οργανισμό οι παράνομες εκτάσεις και τα παράνομα κιλά. Με βάση την ομόφωνη απόφαση του συνόλου των φορέων που εμπλέκονται με τη βαμβακοκαλλιέργεια, η κυβέρνηση θα πορευτεί και τώρα και στο μέλλον».

Ο Θ. Κοκκινούλης, πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, εμφανώς «συμμαζεμένος» σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες μέρες, ίσα που κατάφερε να ψελλίσει κάτι περί «αδιάθετων ποσοτήτων νόμιμα παραχθέντων», για να δηλώσει όμως αμέσως μετά, όπως αναμενόταν άλλωστε, τη συμφωνία του με τις «παγανιές» που στήνει αυτό το διάστημα ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε βάρος των συναδέλφων του. Πάλι καλά δηλαδή που δεν είπε ότι θα ρουφιανεύει ο ίδιος όσους συγχωριανούς του καλλιέργησαν κάνα στρεμματάκι παραπάνω απ' όσα είχαν δηλώσει στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου... Πάντως, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι στάση θα τηρήσει στο εξής, παρέπεμψε στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη των «γαλάζιων» συνδικαλιστών που θα γινόταν στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ