Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ. Πολλά ερωτηματικά εγείρει η προχτεσινή απόπειρα δολοφονίας του διαβόητου πολέμαρχου Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ στη Σεμπεργκάν, με μια επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που κόστισε τη ζωή του ίδιου και τους τραυματισμούς άλλων 23 ανθρώπων, 6 σοβαρά. Αν και την ευθύνη διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν σε αντίποινα για την παλιότερη σφαγή αιχμαλώτων από το στρατηγό, ο θάνατός του θα «βόλευε» αφάνταστα την κυβέρνηση Καρζάι.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ. Μαοϊκοί αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στο Νεπάλ. Αλλα 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αγνοούνται. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι και το ΚΚΝ/Μ υπέστη «βαριές απώλειες», ωστόσο οι αντάρτες ανέφεραν ότι έχασαν 6 άνδρες. Ο εμφύλιος συνεχίζει να μαίνεται.

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ. Εκλεισαν προσωρινά τα στενά του Βοσπόρου μετά από σύγκρουση οχηματαγωγού με δεξαμενόπλοιο τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Αναφέρθηκαν αρκετοί -- αλλά ελαφροί -- τραυματισμοί, ενώ δεν υπήρξε διαρροή, καθώς το τάνκερ δε μετέφερε φορτίο, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

ΤΟΚΙΟ. Ιδιωτικοποιήσεις των ταχυδρομικών υπηρεσιών και του Ταχυδρομικού τραπεζικού οργανισμού (που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθεματικά στην Ιαπωνία και παγκοσμίως) ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιουνισίρο Κοϊζούμι στο πλαίσιο «γενικότερων μεταρρυθμίσεων» της οικονομίας. Εξ άλλου, ανακοινώθηκε η σύνταξη νομοσχεδίου που θα επιτρέπει στους στρατιωτικούς διοικητές (αντί του πρωθυπουργού όπως ισχύει ως σήμερα) να έχουν το πρόσταγμα για την κατάρριψη πυραύλου εάν και όταν αυτός εισέλθει στον εθνικό εναέριο της χώρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ