Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κλασική συνταγή

«Είναι ένα ερώτημα που πρέπει επειγόντως να απαντηθεί: Υποστηρίζει η Ελλάδα την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, μια πράξη που θα ανοίξει νέο κύκλο αίματος στα Βαλκάνια; `Η με την υπόσχεση ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση θα πιέσει τα Σκόπια να αλλάξουν στάση στο θέμα της ονομασίας, η Αθήνα συμφώνησε να συμπλεύσει με την πολιτική του Λευκού Οίκου στο Κοσσυφοπέδιο; Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται η "διευθέτηση" του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου είναι συνταγή για αιματοκύλισμα» (ο Μ. Ιγνατίου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Πρότυπο ανάπτυξης

«Δημιουργείται μια "υπο-τάξη" νεόπτωχων. Από το 1997 η τάξη αυτή που απαρτίζεται από τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης και τους συμβασιούχους, έχει διπλασιάσει το ποσοστό της στο σύνολο του ιαπωνικού εργατικού δυναμικού από 15% σε 29%. Ο αριθμός των "part - time" εργαζομένων στην Ιαπωνία αυξήθηκε από το 1,7 εκατομμύρια στα 12,1 εκατομμύρια, ενώ οι εργαζόμενοι με προσωρινή σύμβαση έργου αυξήθηκαν από 966.000 στα 2,5 εκατομμύρια. Η δραματική αυτή αλλαγή προς ένα "part - time" του οποίου οι αμοιβές είναι 60% χαμηλότερες σε σχέση με τις κανονικές, εξηγεί τόσο τη σημαντική αύξηση των κερδών όσο και τη μείωση των μέσων εργασιακών αμοιβών. Στο β΄ τρίμηνο του 2004 η οικονομία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 6%, οι αμοιβές των εργαζομένων για έβδομη συνεχή χρονιά μειώθηκαν» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Θέλουν κι άλλα «Σαμίνα»

«Χωρίς επαρκή αριθμό πλοίων κινδυνεύει να μείνει η ακτοπλοΐα εντός των επόμενων τριών ετών, εάν δεν απελευθερωθούν πλήρως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Μέχρι το 2008 θα έχει αποσυρθεί το 55% του συμβατικού στόλου λόγω υπέρβασης του ορίου ηλικίας των 30 ετών» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ