Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τι έχουν τα έρμα;

Η Δικαιοσύνη «τους» κρίθηκε στο «Δύστος». Κρίθηκε στο «Σαμίνα». Κρίθηκε στη «Ρικομέξ». Κρίθηκε στους 3.500 αδικαίωτους νεκρούς των «εργατικών ατυχημάτων» από τη μεταπολίτευση. Κρίνεται στις χιλιάδες καταδίκες των «παράνομων» και «καταχρηστικών» απεργιών. Κρίνεται στα «αγροτοδικεία», στα «μαθητοδικεία» και στα «ΝΑΤΟδικεία». Κρίνεται στο καθημερινό ξεκατίνιασμα των μεγαλοδικηγόρων που ξεβρακώνουν (!) διαιτητές στα γήπεδα και που πηδάνε μάντρες τηλεοπτικών σταθμών.

*

Η Εκκλησία «τους» κρίθηκε την επταετία που «διάβαζε» υπηρετώντας τη χούντα. Κρίθηκε όταν το 1/3 των δεσποτάδων ανέβαινε τα σκαλιά της ιεραρχίας με εφόδιο τη θητεία των «Αγίων» στο κολαστήριο της Μακρονήσου. Κρίνεται καθημερινά που η προσφορά των ταπεινών και φτωχών πιστών γίνεται παχυλό παγκάρι στα θησαυροφυλάκια της αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας. Κρίνεται στις χιλιάδες ιστορίες που σου διηγούνται στα χωριά για τους «πάπαρδους» και τους «Αγιους Πρεβέζης» και στα καραγκιοζιλίκια των «παπαροκάδων».

*

Η πολιτική «τους» κρίθηκε όταν ομολόγησε ότι έχει για έμβλημα τα παλιά και νέα «τζάκια», τους ζάμπλουτους ιδιοκτήτες με τις προβληματικές επιχειρήσεις. Κρίθηκε στις βίλες, στα κότερα, στις διατάξεις για τα «Πόρτο Καρράς», στις «επενδύσεις» δισεκατομμυρίων στο Χρηματιστήριο. Κρίθηκε όταν τα «παπαγαλάκια» της διαπλοκής βάφτιζαν το προεκλογικό παζάρεμα των Ελγινείων σαν «υψηλή πολιτική» και τα στημένα «ραντεβού» στο ΙΚΑ σαν «εκσυγχρονισμό». Κρίνεται κάθε μέρα στα εκατομμύρια που παίρνουν οι σύμβουλοι και οι παρατρεχάμενοί τους για να αποφαίνονται ότι οι αυξήσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους θα ρίξουν έξω την οικονομία.

*

Αλλά τώρα, τώρα που βρωμάει και όζει, καμώνονται τους ανήξερους να αναρωτιούνται: «Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ