Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Βγαίνουμε πιο ώριμοι και ικανοί από την προσυνεδριακή διαδικασία

Σε συγκέντρωση για την παρουσίαση των Θέσεων στην Ελευσίνα μίλησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Παρουσίαση, αλλά και πλούσια συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο έγινε χτες το βράδυ σε μια μαζική συγκέντρωση στην Ελευσίνα, με κεντρικό ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ελευσίνας που έγινε η συγκέντρωση γέμισε από μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος και με τις ερωτήσεις που έκαναν μετά την κεντρική ομιλία, έδωσαν αφορμή να ακολουθήσει πλούσιος διάλογος. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής. Τη συγκέντρωση άνοιξε η Ελένη Πόταρη, Γραμματέας της ΚΟΒ Ελευσίνας, για να πάρει στη συνέχεια το λόγο ο Σπύρος Χαλβατζής.

Ο ομιλητής, αφού τόνισε πως ολοκληρώθηκαν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες, σημείωσε ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια για προβολή και συζήτηση των Θέσεων με εργάτες, άλλους εργαζόμενους, με νέους και νέες, με φίλους μας, με κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για όλα».

Τόνισε, μάλιστα, πως «πέρα από τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, χιλιάδες φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πήραν μέρος σε συσκέψεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις και συνέβαλαν με τον τρόπο τους, με τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Ολη αυτή τη διαδικασία μας έκανε όλους πιο ώριμους, πιο ικανούς. Ισχυροποιήθηκε η θέση και η πολιτική του Κόμματος, για να μπορεί να συμβάλει πιο αποφασιστικά και κυρίως πιο αποτελεσματικά για την ανάπτυξη των μαζικών αγώνων, για την προώθηση φιλολαϊκών λύσεων σε προβλήματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Για να δουλέψουμε για τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις επεμβάσεις των Αμερικανών και της ΕΕ, που καταστρέφουν λαούς, χώρες και τις παραγωγικές τους υποδομές, στην επιδίωξή τους να κατακτήσουν νέες αγορές, νέες χώρες, νέες σφαίρες επιρροής».

«Μπορούμε - επισήμανε - σήμερα, πιο αποτελεσματικά να κάνουμε βήματα στην ουσιαστική προώθηση της πολιτικής του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης, για το σοσιαλισμό.

Γιατί σήμερα, πιο πολλοί από χτες, αγωνιστές, ριζοσπάστες, ευαίσθητοι άνθρωποι, όχι μόνο προβληματίζονται, αλλά κάνουν ένα βήμα στο να προχωρήσουν, να συστρατευτούν με τους κομμουνιστές, στο δρόμο του συντονισμένου αγώνα για το Μέτωπο. Με τις ιδιομορφίες, τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά έχοντας σταθερά ριζοσπαστική αντίληψη για τις εξελίξεις, βλέπουν, όλο και περισσότεροι, ενδεχομένως με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε εμείς ως ΚΚΕ, την αναγκαιότητα για τη σοσιαλιστική προοπτική και εξουσία.

Με αυτούς τους συναγωνιστές μας, εμείς θέλουμε και μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί. Συντεταγμένα. Και να συμβάλουμε όλοι σε μια ευρύτερη συσπείρωση με κατεύθυνση, όχι την άμυνα, αλλά την αντεπίθεση, για τη λαϊκή εξουσία».

Ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε επίσης πως «η συζήτηση για το 17ο Συνέδριο διεξάγεται σε μια περίοδο, όπου αναπτύσσεται μια πολύ σκληρή επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των επαγγελματιών και μικρεμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων, της εργαζόμενης διανόησης και της νεολαίας.

Μια επίθεση, στα πλαίσια της προώθησης της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα προβλήματα. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εργασιακές σχέσεις, οι συλλογικές συμβάσεις, η μόνιμη και σταθερή απασχόληση, το οχτάωρο, το εφτάωρο, το πενθήμερο και τριανταπεντάωρο, όλα βρίσκονται στο στόχαστρο. Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, περιορίζονται ακόμα και με δικαστικές αποφάσεις.

Πέρα απ' αυτά, έχουμε νέα βήματα στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με την πιο ενισχυμένη παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Γι' αυτά, λοιπόν, συζητάνε οι κομμουνιστές με οπαδούς, με φίλους του Κόμματος, με τους εργάτες και άλλους εργαζόμενους, με νέους ανθρώπους που αναζητούν, ψάχνουν να βρουν απαντήσεις σε πολλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ακόμη ο ομιλητής σημείωσε πως «το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, άλλους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα στον αγώνα, όχι μόνον για τη λύση των καθημερινών προβλημάτων, αλλά να συνεχίσουν βάζοντας πλώρη για βαθύτερες, ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό. Σαλπίζει την ενότητα, τη συσπείρωση, την κοινή δράση, το συντονισμό των δυνάμεων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε αυτή την πολιτική, για την ανατροπή της, για την πορεία προς τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ