Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Μη διαθέσιμες για εργασία»

«Ηταν άνεργες, έμειναν έγκυες, γέννησαν και διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι τις διέγραψαν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ο Συνήγορος του Πολίτη (...) προτείνει να αναστέλλεται προσωρινά η καταβολή του επιδόματος στην άνεργη γυναίκα, κατά την περίοδο της κυοφορίας και της λοχείας - αφού δεν είναι διαθέσιμη προς εργασία για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα - όχι όμως να διαγράφεται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»)

Δικαίωση για τα ροζ σουτιέν

«Τύποι, όπως οι Αφγανοί, που δέρνουν τις γυναίκες τους επειδή δε φορούσαν μπούργκα, έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Ε, έχει τρομερή πλάκα να πυροβολείς τέτοια άτομα» (ο Αμερικανός στρατηγός Τζέιμς Μάτις, διοικητής στη Φαλούτζα / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Πού 'σαι... Γιαννίτση

«Με μερική ιδιωτικοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μειώσεις συντάξεων, αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, προσαρμογή των συντάξεων σύμφωνα με τον τιμάριθμο και όχι σύμφωνα με τους μισθούς, ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να "παίξει στη ρουλέτα" το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

Η Ευρώπη της Δημοκρατίας

«Την απαγόρευση του σφυροδρέπανου ως συμβόλου του κομμουνισμού ζήτησαν χτες στο Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές των χωρών της ανατολικής Ευρώπης σε περίπτωση που απαγορευτούν τα ναζιστικά σύμβολα, όπως η σβάστικα» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Οι απολύσεις φέρνουν κέρδη

«Η Deutsche Bank θα προχωρήσει σε περικοπές 3.280 θέσεων εργασίας ήτοι του 5% του προσωπικού της, παρά την κατά 87% αύξηση των καθαρών κερδών (...) η αναδιάρθρωση του προσωπικού επηρεάζει 6.200 θέσεις σ' όλες τις κλίμακες του ομίλου. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα μέσα του 2002 - λαμβανομένων υπόψη των επικείμενων απολύσεων - το προσωπικό έχει μειωθεί στα 24.281 άτομα» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ