Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ξανά στους δρόμους, στις 25 Φλεβάρη

Νέα πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στις 25 Φλεβάρη. Πανελλαδικός, αγωνιστικός γιορτασμός της επετείου του Κιλελέρ στις 20 Μάρτη

Σε νέα πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη και σε αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Κιλελέρ στις 20 Μάρτη, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα προοπτικής και διεξόδου με το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο του συνεπούς αγροτικού κινήματος. Η νέα κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, οι μορφές της οποίας θ' αποφασιστούν κατά τόπους, καθώς και ο πανελλαδικός γιορτασμός του Κιλελέρ, που θα γίνει στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, ανακοινώθηκε από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα.

Στη συνεδρίασή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ εκτίμησε ότι η πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση της 31ης Γενάρη, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε από την κυβέρνηση και όλους όσοι στηρίζουν την πολιτική της και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ήταν θετική και ανέδειξε στο σύνολό του το αγροτικό πρόβλημα της χώρας, την αιτία του και τη διέξοδο για τη μικρομεσαία αγροτιά. Οσον αφορά στη στάση της κυβέρνησης τονίστηκε πως όχι μόνο ήταν αδιάλλακτη, αρνούμενη να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αλλά επιχείρησε να τους συκοφαντήσει, χαρακτηρίζοντάς τους «κλέφτες και απατεώνες» και βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αταλάντευτη στην εφαρμογή των καταστροφικών κανονισμών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Κι επισημάνθηκε πως με τη νέα κινητοποίηση, που αποφασίστηκε, ανοίγει ένας νέος αγωνιστικός κύκλος για τους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι καλούνται, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, να δώσουν δυναμικά και μαζικά το «παρών» τους, διεκδικώντας ουσιαστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλα τ' αγροτικά προϊόντα, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Τα στελέχη της ΠΑΣΥ επανέλαβαν ότι ξεκάθαρος στόχος των αγώνων που αναπτύσσονται είναι η ανατροπή της πολιτικής ξεκληρίσματος της κυβέρνησης και της ΕΕ και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής, με μοχλό ανάπτυξης τον παραγωγικό συνεταιρισμό που θα διασφαλίζει την απασχόληση και καλό εισόδημα για τους μικρομεσαίους αγρότες, καθώς και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τον ελληνικό λαό. Και απηύθυναν κάλεσμα ενεργούς συμπαράστασης και συμπαράταξης στον αγώνα της αγροτιάς των άλλων λαϊκών στρωμάτων, υπογραμμίζοντας πως κοινά είναι τα προβλήματά τους, κοινός ο αντίπαλος, κοινός πρέπει να είναι και ο στόχος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί στην παναγροτική σύσκεψη(2009-02-12 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα στο Κιλελέρ(2006-03-12 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για τις 25 του Φλεβάρη(2005-02-17 00:00:00.0)
Αύριο ο γιορτασμός του Κιλελέρ(2003-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ