Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι γυναίκες στη μάχη

Να μπουν πρώτες στην απεργία στις 17 Μάρτη καλεί όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, με όποια εργασιακή σχέση και αν εργάζονται, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν στην απεργία επειδή «είναι πρώτες στην ανεργία και στη μακράς διάρκειας ανεργία. Είναι η πολυπληθέστερη κοινωνική ομάδα πάνω στην οποία πλασαρίστηκαν και εφαρμόζονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Βιώνουν μια πρωτόγνωρη τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς κάτω από την απειλή της ανεργίας. Πληρώνουν τη συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής αφού υποκαθιστούν τις υποχρεώσεις του κράτους σε αυτό τον τομέα. Η λιτότητα και η συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια στερούν από τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στοιχειώδης ανάγκες τους».

Και καταλήγει: «Γι' αυτό οι εργαζόμενες γυναίκες της χώρας μας δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν του παράλληλου αγώνα με το εργατικό, με το λαϊκό μας κίνημα για να διατηρήσουν και να διευρύνουν τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα κοινωνικά τους δικαιώματα, για να διασφαλίσουν την αξιοπρέπειά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ