Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τέλος δεν έχει ο χαμός

Ενας εργάτης στο Μενίδι και ένας οικοδόμος στο Ν. Ηράκλειο πρόσθεσαν το αίμα τους στο βαρύ φόρο, που πληρώνει καθημερινά η εργατική τάξη

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα των τριών νεκρών εργατών στο καπνομάγαζο της Αλεξανδρούπολης και του βαφέα στο αμπάρι του οχηματαγωγού «Κρήτη» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και η εργατική τάξη κλήθηκε ξανά να πληρώσει βαρύ φόρο για τα κέρδη του κεφαλαίου. Χτες, ένας 23χρονος εργαζόμενος έπεσε νεκρός από ηλεκτροπληξία στο Μενίδι. Λίγες ώρες πριν, είχε γίνει γνωστό ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα που συντελέστηκε στις 21 Φλεβάρη σε οικοδομή του Ν. Ηρακλείου, με θύμα έναν 34χρονο αλλοδαπό εργάτη.

Περίπου στις 10.30 χτες το πρωί, ο Πέτρος Τορτοπίδης έχασε τη ζωή του χτυπημένος από ρεύμα υψηλής τάσης, όταν ακούμπησε σε ηλεκτροφόρο καλώδιο της ΔΕΗ, την ώρα που τοποθετούσε γυψοσανίδες σε οικοδομή του Μενιδίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το καλώδιο της ΔΕΗ κρεμόταν χωρίς να έχει ακόμα συνδεθεί με την οικοδομή, με αποτέλεσμα ο 23χρονος εργάτης να σκοτωθεί ακαριαία κατά την επαφή. Ο νεαρός εργάτης δούλευε στο συνεργείο του πατέρα του και ο θάνατός του αποτελεί τραγική επιβεβαίωση της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στην πλειοψηφία των οικοδομών και των εργοταξίων, όπου ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος και λείπουν ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας.

Χτες αποκαλύφθηκε και ο θάνατος του Αλβανού οικοδόμου Κορκάι Σκελζέν σε τετραώροφη οικοδομή του Ν. Ηρακλείου στις 21 Φλεβάρη. Ο 34χρονος εργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 15 περίπου μέτρων, την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες ξεκαλουπώματος, χωρίς το παραμικρό μέτρο ασφάλειας. Ο Κορκάι Σκελζέν ξεψύχησε μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο και ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα του διέγνωσε βαριές κακώσεις στο κεφάλι, στον αυχένα και το θώρακα. Ο Αλβανός οικοδόμος ήταν πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας μόλις τριών χρόνων. Ο υπεύθυνος για την οικοδομή εργολάβος εξαφανίστηκε αμέσως μετά το ατύχημα, ενώ και η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε επιβεβαίωσε την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας στο έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ