Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Παίρνουν τη σκυτάλη

Σήμερα στις 5 το απόγευμα, τα ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας δίνουν μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και της ανεργίας, στο δρόμο για την πανεργατική απεργία της 17ης Μάρτη. Με αιτήματα αιχμής την υπογραφή ΣΣΕ, που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, κόντρα στις κατάπτυστες προτάσεις των εργοδοτών που επιχειρούν να προσαρμόσουν τις «αυξήσεις» στα όρια των αντοχών της κερδοφορίας τους, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το ΕΚΑ και θα πορευτούν προς το υπουργείο Εργασίας.

Στην κινητοποίηση, καλούν, με αποφάσεις τους, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα Συνδικάτα Μετάλλου Αθήνας - Πειραιά και Ελευσίνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, το Σωματείο Χαρτεργατών, το Σωματείο της «Σόφτεξ», τα Σωματεία στις επιχειρήσεις «Φυρογένης», «Αρέβα», «Δράκος - Πολέμης», η Εργοστασιακή Επιτροπή στη «Μαλτέζος» και η Επιτροπή Αγώνα στην «Ιντρακόμ» και άλλα σωματεία και συνδικάτα.

Τα ταξικά συνδικάτα αντιτάσσουν τα αιτήματα των πραγματικών τους αναγκών για 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, 48 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη στα ψίχουλα που προτείνουν οι εργοδότες, ενθαρρημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης που εκκολάπτει τα υπερκέρδη τους. Η ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής και οι μηδαμινές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου άνοιξαν διάπλατα το δρόμο στους εργοδότες να προτείνουν αυξήσεις, που αντιστοιχούν σε ωμή κλοπή της εργατικής δύναμης. Την ίδια ώρα, οι απανωτές ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η ραγδαία ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας και η συνεχιζόμενη λιτότητα αφαιμάζουν το εισόδημα των εργατοοικογενειών.

Ο αγώνας των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας κλιμακώνεται καθημερινά με εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και θα κορυφωθεί στις 17 του Μάρτη με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ