Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δουλιά «μυρμηγκιού» μέσα στην εργατιά

Στους χώρους δουλιάς, εργάτη τον εργάτη χτίζεται η επιτυχία της απεργίας στις 17 του Μάρτη. Με εκατοντάδες καθημερινές εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις διαδίδουν πλατιά το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, δεμένο με τα ιδιαίτερα αιτήματα κάθε κλάδου και συζητούν με τους εργαζόμενους την αναγκαιότητα σ' αυτήν την απεργιακή κινητοποίηση να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά: ακόμα περισσότεροι εργάτες να κάνουν την αγανάκτηση δράση, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στις 17 του Μάρτη να δώσουν από κοινού με τους συναδέλφους τους σε κάθε κλάδο μαζική απάντηση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που ξεριζώνει τα δικαιώματά τους.

Με επίκεντρο τις 17 Μάρτη, οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν το άνοιγμα και τη δράση τους έχοντας ήδη το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, στην κατεύθυνση να αποτελέσει η απεργία εφαλτήριο νέων ταξικών αγώνων, να κερδίσει «πόντους» το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη συνείδηση των εργατών. Στις συσκέψεις και τις περιοδείες, η συζήτηση με τους εργαζόμενους φτάνει μέχρι την ανάγκη ο συντονισμένος μαζικός αγώνας να αποτελέσει σταθερό όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης, που θα αμφισβητήσει το αυθαίρετο «δικαίωμα» μιας χούφτας εργοδοτών να κλέβουν τον ιδρώτα της.

Η σταθερή ταξική ρότα του ΠΑΜΕ κερδίζει συνειδήσεις: δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι που από τις πρώτες κιόλας εξορμήσεις και συσκέψεις γράφτηκαν στο σωματείο τους, όπως στους οικοδόμους, που ανοίγονται πλατιά στις συνοικίες μέσα από τα Παραρτήματα του Συνδικάτου τους και τους εμποροϋπαλλήλους, που με την πείρα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για το ωράριο εξορμούν θαρρετά στα καταστήματα του εμπορίου.

Την ίδια στιγμή, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις της συμβιβασμού, κάτω από την πίεση των εργαζομένων παίρνουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία, ακυρώνοντας στην πράξη την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για 4ωρη στάση εργασίας στις 17 Μάρτη. Ετσι, δίπλα στις εκατοντάδες ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που απεργούν, προστίθενται δεκάδες ακόμα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, στις οποίες οι ταξικές δυνάμεις δίνουν την απεργιακή μάχη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ