Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε άλλους τρεις εργασιακούς χώρους συζητήθηκαν χτες στη Βουλή, μετά από Επίκαιρες Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ

Την έντονη ανησυχία για τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ, παρά την αναστολή των αντεργατικών μέτρων της εταιρίας «Μυτιληναίος», που έχει τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης, μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Αγγελος Τζέκης. «Αναστολή, σημείωσε, σημαίνει ότι μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο μπορεί να ισχύσουν τα μέτρα». Πρόσθεσε ότι «είναι μέσα στη φιλοσοφία της κυβέρνησης οι αναδιαρθρώσεις των εργασιακών σχέσεων και η εκ περιτροπής εργασία, αλλά και οι απολύσεις και η εθελούσια έξοδος». Σημείωσε σαν θετική την καταρχήν δέσμευση της κυβέρνησης να μη γίνουν απολύσεις, αλλά, τόνισε «ανησυχούμε ότι είναι γενικότερη η πολιτική που προωθεί αυτά τα μέτρα».

Για τη συνεταιριστική ΣΕΒΑΘ στην Ξάνθη, ο υφυπουργός Εργασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος απέφυγε να απαντήσει στο αν η ΑΤΕ (ως κύριος μέτοχος) προτίθεται να προχωρήσει σε χρηματοδότηση της επιχείρησης. Το θέμα έθεσε με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, ο οποίος σημείωσε ότι «η τακτική και αυτής της κυβέρνησης, όπως και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι η ΑΤΕ να μαζέψει τις μετοχές των συγκεκριμένων εταιριών (σ.σ. συνεταιριστικών) και μετά να τις ιδιωτικοποιήσει». Επίσης, έθεσε την πρόταση του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «εμείς λέμε ότι πρέπει να δοθεί χαμηλότοκη χρηματοδότηση στη ΣΕΒΑΘ, για να μπορέσει να λειτουργήσει και βέβαια οι μετοχές της ΑΤΕ θα πρέπει να επανέλθουν στα φυσικά πρόσωπα που είναι είτε οι συνεταιριστικές οργανώσεις, είτε οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής και μάλιστα δωρεάν»!

Καμιά δέσμευση δεν ανέλαβε ο αρμόδιος υφυπουργός και για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Πατσιλινάκου. Ο Γ. Γιακουμάτος απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων, παραπέμποντας απλώς σε επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε, ανάμεσα σε άλλα, το ΣΕΠΕ να στελεχωθεί, έτσι ώστε οι μεικτές 5μελείς επιτροπές να λειτουργούν και Σαββατοκύριακα και απογεύματα και βράδια και οι τεχνικοί Ασφάλειας να είναι πάνω στο πλοίο και να υπάρχει δεύτερος τεχνικός Ασφάλειας, όταν έχει πάνω από 100 άτομα και όταν επεκτείνεται η δουλιά και το απόγευμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η ευθύνη για το ξεπούλημα των συνεταιριστικών εταιρειών (2008-02-12 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τα συνεταιριστικά εργοστάσια (2003-10-23 00:00:00.0)
Στους ιδιώτες οδηγούν τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις (2003-10-21 00:00:00.0)
Το έχει εγκαταλείψει η κυβέρνηση (2000-11-28 00:00:00.0)
Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα της ΑΓΝΟ (2000-06-06 00:00:00.0)
Οχι στο ξεπούλημα της περιουσίας της ΚΥΔΕΠ (1997-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ