Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Τη Δευτέρα ξεκινά η 48ωρη απεργία

Στους δρόμους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, βγαίνουν τη Δευτέρα, 7 Μάρτη, πραγματοποιώντας 48ωρη πανελλαδική απεργία, οι καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της απεργίας, πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.

Ο εμπαιγμός των καθαριστριών των σχολείων δεν έχει τέλος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια αρνιόταν πεισματικά να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία. Σήμερα και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ίδια άθλια πολιτική, μια πολιτική που καταδικάζει στην εξαθλίωση όχι μόνο τις καθαρίστριες, αλλά και χιλιάδες ακόμα συμβασιούχους.

Στη Βουλή

Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς του να θεωρούνται ...εργολάβοι 11.000 καθαρίστριες σχολείων σε όλη τη χώρα ζήτησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησής του στη Βουλή. Τόνισε την ανάγκη οι καθαρίστριες να μονιμοποιηθούν, χωρίς όμως να λάβει σαφή δέσμευση από τον υφυπουργό Εσωτερικών. Ο Απ. Ανδρεουλάκος παρέπεμψε στο γνωστό Προεδρικό Διάταγμα για τους συμβασιούχους, λέγοντας πως «θα υπάρξει κρίση των υπηρεσιακών συμβουλίων κατά πόσο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», ενώ «η τελική κρίση θα είναι του ΑΣΕΠ». Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η νέα γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα θα είναι ότι οι συμβάσεις έργου υποκρύπτουν καθεστώς εξαρτημένης εργασίας. Παίρνοντας το λόγο ο Τάκης Τσιόγκας υπενθύμισε ότι «το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε την εξαίρεση των 11 χιλιάδων περίπου συμβασιούχων καθαριστριών, οι οποίες δουλεύουν 10, 15 και 20 χρόνια». Πρόσθεσε ότι παίρνουν μισθούς 70 και 90 χιλιάδων δραχμών το μήνα και μάλιστα «χωρίς να έχουν τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, άδεια, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων». Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και «μια συγκεκριμένη δέσμευση», γιατί «αδικούνται και είναι από εκείνες τις κατηγορίες που πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ