Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δε θα ξεμπερδέψετε εύκολα μαζί μας!

Νέα διαδήλωση στις 10 Μάρτη

«Δώστε μας πίσω ό,τι μας κλέψατε»! Απαίτησαν προχτές οι συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο Οικονομίας

ICON

«Δώστε μας πίσω ό,τι μας κλέψατε»! Απαίτησαν προχτές οι συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο Οικονομίας
Η κυβέρνηση δε θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους χιλιάδες συνταξιούχους. Οι κομπίνες και οι μεθοδεύσεις δεν περνάνε. «Θα μας έχει κάθε μέρα μπροστά στα πόδια της»! δηλώνουν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Μάρτη, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Μάρτη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας.

Αγωνιστικό προσκλητήριο συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν προς όλους τους συνταξιούχους, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Καλούν την κυβέρνηση να «δώσει πίσω με πολιτική απόφαση τα κλεμμένα του ΛΑΦΚΑ».

Καταγγέλλουν «το βρώμικο - όπως χαρακτηρίζουν στην ανακοίνωσή τους - παιχνίδι που έπαιξε η κυβέρνηση με το στέλεχός της, τον κ. Γούλα, ο οποίος απέσυρε την προσφυγή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την οποία διεκδικούσε τα παράνομα παρακρατηθέντα, με συνέπεια το πρόβλημα να πάει στις δικαστικές καλένδες, ελπίζοντας η κυβέρνηση, πολλοί από μας να αποδημήσουν προς κύριο».

Υπογραμμίζουν ότι με τη στάση της αυτή η κυβέρνηση «αναλαμβάνει πολύ μεγάλες ευθύνες απέναντι στα περήφανα γηρατειά». Σημειώνουν επίσης, πως σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα των συνταξιούχων για κατώτερες συντάξεις όχι μικρότερες από 960 ευρώ, επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ κλπ, στην τελευταία συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο δεύτερος απάντησε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά και δεν αντέχει η οικονομία. Αντέχει όμως για τους βιομηχάνους και τους καρχαρίες της πλουτοκρατίας».

Σε αυτήν την απάνθρωπη στάση και συμπεριφορά της κυβέρνησης, δηλώνουν οι Ομοσπονδίες, «απαντάμε με αγώνα»!

Για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ η κυβέρνηση πήρε μια πρώτη αγωνιστική απάντηση την περασμένη Τετάρτη, 2 Μάρτη, όπου εκατοντάδες αγανακτισμένοι συνταξιούχοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και γιαούρτωσαν την προθήκη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση όχι μόνο για το ΛΑΦΚΑ, αλλά για όλα μας τα προβλήματα».

Την καραμπινάτη, όπως χαρακτηρίζει, μεθόδευση σε βάρος των χιλιάδων συνταξιούχων από την κυβέρνηση, για να μην επιστρέψει τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από το ΛΑΦΚΑ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

H κυβέρνηση

Στο μεταξύ και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κυβερνητικά στελέχη συνέχισαν το γαϊτανάκι της κοροϊδίας σε βάρος των συνταξιούχων. Ο Ευ. Αντώναρος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της, αφού όμως πρώτα υπάρξει δικαστική απόφαση. Και παρέπεμπε επίμονα στην αρχική δήλωση τις ερωτήσεις για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο πολιτικής απόφασης. Ομως αυτό που δεν έλεγε ο εκπρόσωπος, σε διάφορους τόνους, άρχισαν χτες να το ψιθυρίζουν άλλα στελέχη της ΝΔ.

Υπέρ νομοθετικής ρύθμισης τάχθηκε ο βουλευτής Θ. Κασσίμης, αλλά σε βάθος χρόνου και όχι για όλα τα ποσά..! Στην «ευαισθησία» του πρωθυπουργού παρέπεμψε ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γερ. Γιακουμάτος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Αλογοσκούφης αναγνώρισε ότι η λύση μπορεί να δοθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση και αναγνώρισε ότι το θέμα υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του υπουργείου του. Πολιτική απόφαση πρότεινε και η ΔΑΚΕ, αλλά είπε «κανείς μας δε θα είχε αντίρρηση να καταβληθεί σε δόσεις»... (Μήπως η ΔΑΚΕ ρώτησε τους συνταξιούχους και τόσο εύκολα αποφασίζει για τα λεφτά τους;).

Αργά το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Αλφα» ο γραμματέας της ΝΔ, Βαγγ. Μεϊμαράκης, τάχθηκε και αυτός υπέρ της πολιτικής λύσης που μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Παρεμβαίνοντας στην ίδια συζήτηση, και στον «χαρτοπόλεμο» που είχαν στήσει το στέλεχος της ΝΔ με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ν. Χριστοδουλάκη, ο Γιώργος Μαυρίκος, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, σχολίασε ότι αυτός ο καυγάς για το ποιος έχει τις ευθύνες θυμίζει στο λαό μας το «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα...». Και τα δύο κόμματα - τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ - είναι συνυπεύθυνα. Αυτό που έγινε με το ΛΑΦΚΑ είναι καθαρή κλοπή. Οι αγώνες των συνταξιούχων θα φέρουν αποτελέσματα. Και απαίτησε να επιστραφούν τα χρήματα τώρα, με πολιτική απόφαση, όπως με πολιτική απόφαση τόσα χρόνια είχαν παράνομα παρακρατηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ