Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΝΤΡΑΜΕΤ» - ΛΑΡΙΣΑ
Υπό απόλυση 150

Στο δρόμο της ανεργίας πετιούνται από την εργοδοσία 150 εργαζόμενοι της επιχείρησης μεταλλικών κατασκευών «ΙΝΤΡΑΜΕΤ», του Ομίλου «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» του Σωκρ. Κόκκαλη, που εδρεύει στη Λάρισα. Την απόφαση της εργοδοσίας ν' απολυθούν 150 άτομα από την εργοστάσιο, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η διεύθυνση της επιχείρησης. Αφησε, δε, σαφώς να εννοηθεί ότι οι απολύσεις θα γίνουν άμεσα λέγοντας τους πως «το μισθό του Μάρτη μπορούμε να σας τον εγγυηθούμε, του Απρίλη, όμως, όχι».

Το πρόσχημα που χρησιμοποιεί η εργοδοσία, όπως έκανε και με τις διαβόητες «εθελούσιες εξόδους» στην «ΙΝΤΡΑΚΟΜ», για να δικαιολογήσει τις αντεργατικές αποφάσεις της, είναι οι «οικονομικές δυσκολίες της επιχείρησης που δεν της επιτρέπουν να είναι ανταγωνιστική», κάτι που «δε στέκει» καθώς είναι γνωστό ότι τα κέρδη της είναι τεράστια. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ αξιώνει προκλητικά από τους εργαζόμενους να συναινέσουν στις απολύσεις, καλώντας τους να «καταθέσουν τις προτάσεις τους» για τον τρόπο που αυτές θα γίνουν!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι αυτό αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος τους καθώς τους καλεί να υπογράψουν οι ίδιοι την καταδίκη τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να γίνει ούτε μία απόλυση. Και διαμηνύουν την απόφαση και την αποφασιστικότητά τους ότι υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη δουλιά, θα παλέψουν με "νύχια και με δόντια" για να μην περάσουν τα εργοδοτικά σχέδια. Και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, τις οποίες θ' αποφασίσουν τις προσεχείς μέρες. Στο πλευρό των 384 εργαζομένων της «ΙΝΤΡΑΜΕΤ» και πρωτοστάτης στην οργάνωση του αγώνα τους δηλώνουν ότι θα είναι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Μετάλλου του νομού.

Υπενθυμίζουμε ότι και το καλοκαίρι είχαν γίνει δεκάδες απολύσεις εργαζομένων από την «ΙΝΤΡΑΜΕΤ», τους οποίους απασχολούσε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για έργα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ