Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για αγωνιστική δράση των αναπήρων

Σύσκεψη φορέων και συνδικαλιστών, εργαζομένων, γονέων και αναπήρων πραγματοποιεί αύριο Σάββατο 5 Μάρτη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για τη χάραξη κοινής δράσης των εργαζόμενων στην πρόνοια, την ειδική αγωγή, των αναπήρων και των οικογενειών τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που πλήττει ιδιαίτερα τις οικογένειες των αναπήρων από τα λαϊκά στρώματα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 11 π.μ. στην αίθουσα της οδού Πειραιώς 4, στον 5ο όροφο.

Στην προχτεσινή της συνεδρίαση η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ εκτίμησε ότι ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ ήταν αρκετός για να φανεί ότι και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική της προηγούμενης, αφού προωθεί τις αναδιαρθρώσεις - ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή. Η ΣΕΑΑΝ, εκτιμώντας ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για έναν ευρύτερο πανελλαδικό συντονισμό των αγωνιστικών δυνάμεων του αναπηρικού κινήματος, προετοιμάζει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση επιτροπών της ΣΕΑΑΝ σε μια σειρά περιφέρειες της χώρας. Αποφάσισε ακόμα την πραγματοποίηση πανελλαδικής σύσκεψης για τη χάραξη διεκδικητικού πλαισίου και αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα και την αναδιοργάνωση των οργάνων της ΣΕΑΑΝ με βάση τη νέα κατάσταση.

«Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τη λεγόμενη Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΕΑ) όπου ενιαία στηρίζουν το πέρασμα της ακολουθούμενης αντιλαϊκής - αντιαναπηρικής πολιτικής. Αποφασιστικά οργανώνουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας», επισημαίνει η ΣΕΑΑΝ.

Η ΣΕΑΑΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάρτη και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ