Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μόνιμο προσωπικό απαιτούν οι γιατροί

Την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Παθολογικής Κλινικής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας με μόνιμο προσωπικό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του νομού (ΕΙΝΚΥΛ). Καταγγέλλει, δε, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου «προσπαθεί με την υπ' αριθμόν 59/8/07-02-2005 απόφασή της μετά από εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής να "μπαλώσει" τα κενά με αγροτικούς ιατρούς», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι υποβάθμιση της περίθαλψης και ταυτόχρονα αποδυνάμωση της υπαίθρου του νομού από γιατρούς αγροτικούς (Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας)». «Καταγγέλλουμε - τονίζει χαρακτηριστικά - τη λογική των αποφάσεων τόσο της Επιστημονικής Επιτροπής όσο και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που προσπαθούν με ημίμετρα και πρόσκαιρες λύσεις να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου υποβαθμίζοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών».

Η ΕΙΝΚΥΛ καλεί τη Διοίκηση να προκηρύξει άμεσα τις κενές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, που σύμφωνα με τον Οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι: 54 θέσεις ιατρών, 65 θέσεις νοσηλευτών, 16 παραϊατρικού προσωπικού, 12 διοικητικού προσωπικού, 90 βοηθητικού προσωπικού, 25 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης λοιπό προσωπικό. Ζητά, επίσης, την αλλαγή του παλιού κανονισμού του Νοσοκομείου και την προσαρμογή του στις νέες ανάγκες.

Καταλήγοντας απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου για τη διεκδίκηση άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων μόνιμου προσωπικού καταδικάζοντας παράλληλα τις πρακτικές και τα μέτρα που προωθούνται στον τομέα των εργασιακών θέσεων στα Νοσοκομεία με συμβάσεις γιατρών επί θητεία, προγράμματα Stage νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, συμβάσεις έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ