Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Θυσία 1,2 δισ. ανθρώπων στην ανέλεγκτη δράση!

Ανατριχιαστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

Σε 1.200 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι, που σκοτώθηκαν, παραμορφώθηκαν ή αρρώστησαν μέχρι σήμερα από την ανεξέλεγκτη δράση της πυρηνικής βιομηχανίας.Οι βιομηχανικές πυρηνικές δραστηριότητες και οι ατμοσφαιρικές πυρηνικές δοκιμές προκάλεσαν μέχρι σήμερα παγκόσμια 500 εκατ. αποβολές, 5 εκατ. θανάτους νεογέννητων, 376 εκατ. καρκίνους, 235 εκατ. γενετικές βλάβες, 587 εκατ. τερατογενέσεις, 5 εκατ. διανοητικές καθυστερήσεις.

Τα παραπάνω ανατριχιαστικά στοιχεία, που αφορούν στις συνέπειες της πυρηνικής βιομηχανίας στη δημόσια υγεία, παρουσίασε η πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής» Μ. Αρβανίτη - Σωτηροπούλου σε ομιλία της στα πλαίσια του 26ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, που γίνεται στην Αθήνα. Επίσης στο ίδιο συνέδριο μίλησε ο πρόεδρος των «Ελλήνων γιατρών του Κόσμου» Θ. Ρόζεμπεργκ για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καταστάσεων.

Τα στοιχεία, όπως παρουσιάστηκαν από την Μ. Σωτηροπούλου, γίνονται ακόμη πιο ανατριχιαστικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι βασίζονται στις επίσημες εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών που επιλέγουν σκόπιμα να υποβαθμίζουν τους κινδύνους της πυρηνικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νέα στοιχεία για τις επιπτώσεις της πυρηνικής βιομηχανίας παγκοσμίως:

  • Η συνολική άμεση γενετική βλάβη στην ανθρωπότητα λόγω της πυρηνικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα δεν είναι λιγότερο από 235 εκατομμύρια γενετικές βλάβες. Στη διάρκεια των επόμενων γενεών αυτές οι βλάβες θα πολλαπλασιαστούν.
  • Οι ατμοσφαιρικές πυρηνικές δοκιμές οδήγησαν στη γέννηση 587 εκατομμυρίων ανθρώπων με κάποια ανωμαλία.
  • Υπολογίζεται ότι 500 εκατομμύρια έμβρυα έχασαν τη ζωή τους με αποβολές και πρόωρες γεννήσεις, λόγω των πυρηνικών δοκιμών, του Τσέρνομπιλ, του Κισθίμ και του Θρι μάιλ Αϊλαντ.
  • Από τον πληθυσμό που εκτέθηκε σε ραδιενέργεια λόγω των ατμοσφαιρικών πυρηνικών δοκιμών και των βιομηχανικών πυρηνικών δραστηριοτήτων προέρχονται 376 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου διαφόρων τύπων.
  • Στη Ρωσία υπολογίζεται ότι δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στην πυρηνική βιομηχανία πάσχουν.
  • Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι περίπου πέντε εκατομμύρια νεογέννητα έχασαν τη ζωή τους από το 1956 - 1972 (στις ΗΠΑ μόνο 128.000) κατά τη διάρκεια των ατμοσφαιρικών πυρηνικών δοκιμών (Γουάιτ 1992, Μπράμχωλ 1997).

Πάνω από εφτά εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τις συνέπειες του ατυχήματος στο Τσέρνομπιλ, ενώ, αυτή τη στιγμή τρία εκατομμύρια παιδιά απαιτούν θεραπεία και πολλά θα πεθάνουν σύντομα.

Αγωνιώδης ήταν η προειδοποίηση της Μ. Σωτηροπούλου: «Ολες, είπε, οι ελπίδες που γεννήθηκαν από τις συμφωνίες μείωσης των πυρηνικών εξοπλισμών έχουν καταρρεύσει. Μετά το τέλος της ισορροπίας του τρόμου ανέτειλε η επιβολή των συμφερόντων των ΗΠΑ με όργανο το ΝΑΤΟ και χωρίς την επίφαση της νομιμότητας του ΟΗΕ, η τρομοκρατία του μονοκράτορα. Τώρα πια η Ρωσία απλώς παζαρεύει την αποσύνθεση του πεπαλαιωμένου πυρηνικού της οπλοστασίου, που έτσι κι αλλιώς είναι επικίνδυνο χωρίς συντήρηση και πρόσφορο στην αγοραστική αξία που θα επιβάλει στους λιμοκτονούντες στρατιωτικούς ο κάθε ενδιαφερόμενος αγοραστής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ