Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
«Νεκροθάφτης» των αγώνων

Υποστηρίζει τις κυβερνητικές θέσεις για το ωράριο και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να περιοριστούν οι αγωνιστικές διαθέσεις

Προκαλεί για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), καθώς με τις θέσεις της για το ωράριο προσπαθεί να παραπλανήσει χιλιάδες μικρούς εμπόρους, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης - μεγαλεμπόρων για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις αγωνιστικές διαθέσεις τους.

Το ΔΣ της ΕΣΕΕ, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 3 του Απρίλη με αποκλειστικό θέμα το ωράριο. Ωστόσο, στη σχετική απόφασή του, κρίνει ως «ιδιαίτερα θετικές» τις θεσμικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που παρουσίασε η κυβέρνηση και ειδικά για το ωράριο επισημαίνει ότι οι σχετικές διατάξεις «ενσωματώνουν πάγια αιτήματα του εμπορίου για τη ρύθμιση του ωραρίου στις εποχιακά λειτουργούσες αγορές και στη βραδινή λήξη του ωραρίου»!!!

Μετά από όλα αυτά, η διοίκηση της ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα των εμπορικών συλλόγων να ρυθμίζουν το τοπικό ωράριο με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και επικαλείται τα «αισθήματα ανασφάλειας και αγωνίας» της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας. Η αόριστη θέση της συμπληρώνεται από την αμέριστη υποστήριξη του ωραρίου που ισχύει σήμερα (αλλά και μαζί με τις διευρύνσεις του υπουργείου) και τη «χλιαρή», γενικόλογη σύσταση προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας «να επεξεργαστούν μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων». Τις πραγματικές διαθέσεις της, η πλειοψηφία στην ΕΣΕΕ, τις δείχνει, αναφέροντας ότι αποφάσισε «να μη συμμετάσχει η ΕΣΕΕ, οι Ομοσπονδίες και οι Εμπορικοί Σύλλογοι στην προκηρυχθείσα στάση εργασίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τις 17 Μαρτίου»!!!

Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ταύτισή της με την πολιτική της κυβέρνησης και με τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, η πλειοψηφία μπλοκάρει το συντονισμένο αγώνα, ενώ ακόμη και η Γενική Συνέλευση που συγκαλεί είναι «κατόπιν εορτής», αφού μπορεί έως τότε το ν/σ να έχει κατατεθεί στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, διαβουλεύεται με την κυβέρνηση και ψελλίζει περί κινητοποιήσεων μόνο και μόνο για να μην ξεσηκωθούν εναντίον της οι Εμπορικοί Σύλλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ