Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος έχει δίκιο;

Η ανάγνωση της οικονομικής πραγματικότητας από το ΚΚΕ δε βρίσκει πολλούς σύμφωνους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτά είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, προχτές στη Βουλή, ενώ, δεν παρέλειψε να σημειώσει, ότι διαβάζει τις σχετικές αναλύσεις στο «Ριζοσπάστη». Και για μεν το τελευταίο, δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία. Αλλά να μας επιτρέψει, να έχουμε διαφορετική γνώμη για το πρώτο.

Για του λόγου το ασφαλές, σας παραθέτουμε δυο χαρακτηριστικά στοιχεία από την ανάγνωση της οικονομικής πραγματικότητας, που κάνει ο κ. Γκαργκάνας και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας, εάν και πόσοι συμφωνούν μαζί του.

Πρώτον: Υπερασπιζόμενος ο κ. Γκαργκάνας τα τεράστια κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων γενικότερα τόνισε: «Το γεγονός ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι υψηλά είναι θετικό, γιατί αν δεν υπάρχει κερδοφορία δεν υπάρχουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας». Χρόνια τώρα, όμως, τα επιχειρηματικά κέρδη είναι πολύ μεγάλα και αυγαταίνουν ετησίως με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αλλά η ανεργία παραμένει κι αυτή στο... ύψος της και αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα. Και δεύτερον, σύμφωνα με τον κ. Γκαργκάνα, τα τελευταία 11 χρόνια οι πραγματικοί μισθοί των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 33%. Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε, ότι οι εργαζόμενοι πορεύονται με το «κάθε φέτος και χειρότερα».

Ποιος λέτε, πως έχει δίκιο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ