Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΗΠΑνθρωποι!

Τα στοιχεία συγκλονίζουν:

«Από τις 580.400 στρατιώτες που επιτέθηκαν στο Ιράκ, στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, οι 11.000 είναι ήδη νεκροί, δηλητηριασμένοι από απεμπλουτισμένο ουράνιο» (www.sfbayview.com, 2/2/2005).

Επίσης: Οι 325.000 από αυτούς, μέχρι το έτος 2000, είχε διαπιστωθεί ιατρικά ότι πάσχουν από «μόνιμες βλάβες».

Αυτός ο εντυπωσιακός αριθμός σημαίνει ότι το 56% των ανδρών, που είχαν υπηρετήσει στο Ιράκ, απόκτησαν μόνιμα προβλήματα υγείας.

*

Το ποσοστό αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν συγκριθεί με τα «δικαιολογημένα» ποσοστά αναπηριών των πολέμων του 20ού αιώνα. Τότε οι ...«δικαιολογημένες» απώλειες έφταναν στο 5%, με εξαίρεση τον πόλεμο του Βιετνάμ που ανέβασε το ποσοστό στο 10%.

***

Η κυβέρνηση Μπους, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, δεν κατάφερε να κουκουλώσει την αλήθεια. Αλλωστε, 11.000 νεκροί δεν κρύβονται. Επιπλέον, η υπόθεση έχει ήδη οδηγήσει σε παραιτήσεις, αλλά και σε αποπομπές στελεχών του υπουργείου για θέματα των βετεράνων, οι οποίες μέχρι πριν από λίγο καιρό φαίνονταν ανεξήγητες. Οι εξηγήσεις άρχισαν να δίνονται, όταν πριν από μερικές βδομάδες το «Preventive Psychiatry E-Newsletter» (τεύχος 169) δημοσίευσε την απάντηση - μελέτη η οποία αποδεικνύει ότι:

*

«Το απεμπλουτισμένο ουράνιο ευθύνεται για την ασθένεια του συνδρόμου του Κόλπου».

*

Αυτή είναι η αιτία των χιλιάδων θανάτων των Αμερικανών στρατιωτών που επέστρεψαν από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου. Ο απολογισμός για το δεύτερο πόλεμο που βρίσκεται εν εξελίξει και που διεξάγεται με τα ίδια όπλα - βόμβες ουρανίου, θα δοθεί μετά από δέκα περίπου χρόνια...

*

(Αριθμοί για τους νεκρούς Ιρακινούς δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν αριθμοί ούτε για τους Βαλκάνιους, που, με τέτοιες καρκινογόνες βόμβες «εκδημοκρατίστηκαν» κι αυτοί το 1999 από το ΝΑΤΟ...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ