Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΟ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: «Οι βασικές αντιλήψεις τους για τις προοπτικές της χώρας δε φαίνεται να παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές (...) με την έννοια των κοινών διαπιστώσεων και κυρίως της σύγκλισης ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων προς το ίδιο σημείο. Η προσέγγιση αυτή μεταξύ κυβερνώντος κόμματος και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε άμεσα να οδηγήσει σε έναν διαφορετικό τύπο σχέσεων μεταξύ τους. Και ενδεχομένως σε μια ανασύνταξη των πολιτικών δυνάμεων με βάση τα προγράμματα και τις πολιτικές θέσεις» (ο Α. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: «Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό. Δε θα μπω βεβαίως στον πειρασμό να πω ποιος από τους δύο αρχηγούς είναι περισσότερο μεταρρυθμιστής ή λιγότερο οραματιστής. Προοδευτικοί είναι και οι δύο. Και είναι μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο ότι συμφωνούν σε αυτά που κάποτε μας χώριζαν» (ο Μ. Κοττάκης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ: «Οι δημοσιογράφοι είχαν τοποθετηθεί στα πίσω και ακραία τραπέζια και οι περισσότεροι δεν άκουγαν τι έλεγε ο πρωθυπουργός, γιατί τα ηχεία ήταν στραμμένα προς το κέντρο για να ακούνε οι βιομήχανοι και οι υπουργοί» (η παρατήρηση στη ΧΩΡΑ).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ... ΑΠΕΡΓΙΑΣ: «"Ναι" στην είσοδο των συνδικάτων στο διάλογο για την προώθηση σημαντικών εργασιακών αλλαγών, μεταξύ άλλων, στο καθεστώς των υπερωριών, την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος και στο ωράριο εργασίας λέει περίπου το 70% των πολιτών, ενώ υπέρ της στείρας άρνησης δηλώνει μόνο ο 1 στους 10» (το γκάλοπ της ΓΣΕΕ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΡΓΑΤΕΣ: «Με... αυγά απάντησαν χθες το πρωί οι εργατοτεχνίτες στα καρνάγια του Περάματος στην αυξημένη αστυνομική δύναμη που επιστράτευσε η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για να αποτρέψει την είσοδο συνδικαλιστών, οι οποίοι ήθελαν να συναντηθούν με τον υπουργό Μανώλη Κεφαλογιάννη» (η είδηση στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ