Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΣΚ-ΑμΕΑ
«Στόχευση» στην απεργία της 17ης Μάρτη

Η αναγκαιότητα οι άνθρωποι με αναπηρίες (ΑμΕΑ) και οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή και την πρόνοια να «δεθούν», να συστρατευτούν με το λαϊκό κίνημα, προκειμένου από κοινού να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να αντιμετωπίσουν την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους αναδείχτηκε στην προχτεσινή πανελλαδική Ολομέλεια της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης - Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΚ-ΑμΕΑ).

Στα πλαίσια αυτά η Ολομέλεια αποφάσισε να αναλάβει δράση στο κεντρικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ με αιτήματα που αφορούν τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, αλλά και την προσαρμογή του πλαισίου της ΕΣΚ ΑμΕΑ στους βασικούς άξονες του πλαισίου του ΠΑΜΕ. Πρώτος στόχος, ορίστηκε από την Ολομέλεια, η επιτυχία της απεργίας του ΠΑΜΕ στις 17 του Μάρτη και των συλλαλητηρίων που θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση της ΕΣΚ-ΑμΕΑ θα γίνει στην Ομόνοια. Αντίστοιχη, προσπάθεια συντονισμού θα γίνει με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) για τα ζητήματα των αναπήρων γυναικών, της γυναίκας της οικογένειας αναπήρου, τις πανσπουδαστικές κινήσεις συνεργασίας, τους μαθητές και φοιτητές και την ΠΑΣΥ.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, στην Ολομέλεια παραβρέθηκε ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Η απεργία θέτει ένα συνολικότερο πλαίσιο αιτημάτων προσανατολισμένο στις αιτίες των προβλημάτων, που περιλαμβάνει και απαντάει και στα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των αναπήρων, που πλήττονται από την πολιτική συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών και της περικοπής των όποιων παροχών, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις κατ' επιταγή των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόνισε ο Δ. Αγκαβανάκης.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν εκπρόσωποι απ' όλη την Ελλάδα που περιέγραψαν με μελανά χρώματα τις συνθήκες ζωής των ΑμΕΑ, αλλά και την ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των αναπήρων και των οικογενειών τους. Ακόμα, εγκρίθηκαν ο απολογισμός έργου και η εισήγηση της γραμματείας της ΕΣΚ ΑμΕΑ και εκλέχτηκε νέα γραμματεία που απαρτίζεται από στελέχη που δραστηριοποιούνται στο γυναικείο αναπηρικό κίνημα, στο χώρο του αθλητισμού και των αναπήρων νέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση τυφλών στο υπουργείο Οικονομικών(2011-03-22 00:00:00.0)
Καμιά νομιμοποίηση στο συνέδριο - μαϊμού(2006-02-07 00:00:00.0)
Δράση με την ΟΓΕ(2005-04-01 00:00:00.0)
Ξαναχτύπησαν οι «έμποροι» της αναπηρίας(2002-10-03 00:00:00.0)
Διπλό φιάσκο απ' την ΕΣΑΕΑ(2001-05-19 00:00:00.0)
ΠΑΜΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο(2000-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ