Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ασύμβατα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ και, μάλιστα ...ευχαριστημένος ο πρωθυπουργός χτες στη Βουλή! Στις Βρυξέλλες - λέει - συζητάμε (δηλαδή διαπραγματευόμαστε!) για το άρθρο 14 του Συντάγματος και όχι για το νόμο περί «βασικού μετόχου»!

Εν ολίγοις ακόμη και αυτό το Σύνταγμα (που μετά την τελευταία αναθεώρησή του προβλέπει έως και οικειοθελή εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων) δεν αποδέχονται οι «εταίροι» μας, όπως τους αποκαλούν.

Κι έχεις και το ΠΑΣΟΚ να θεωρεί ...αδιανόητο το ότι είναι πιθανόν κάποιος να σκέφθηκε μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία ίσως να είναι ασύμβατη με το ευρωπαϊκό Δίκαιο, άσχετα αν προβλέπεται ή όχι από το Σύνταγμα.

Αραγε, αυτά δε «θίγουν το φιλότιμο του Ελληνα», όπως έλεγε χτες στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης; Αραγε, πόση δουλοπρέπεια στις Βρυξέλλες και τα συμφέροντα των πολυεθνικών θα δούμε ακόμη από τα δυο κόμματα;

ΩΣΤΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ στη χώρα του ο Ολλανδός επιχειρηματίας, που κατηγορείται ότι πούλησε ύλες για παρασκευή χημικών όπλων στον Σαντάμ Χουσεΐν κι αυτό θεωρείται μια ...γνήσια απόδειξη της άτεγκτης δικαιοσύνης του λεγόμενου δυτικού κόσμου.

Επομένως, πρέπει να δικαστούν όλοι όσοι έχουν πουλήσει όπλα στον Σαντάμ Χουσεΐν ή στους Ταλιμπάν. Αρα, και η κυβέρνηση των ΗΠΑ και, μάλιστα, προσωπικά ο σημερινός υπουργός Αμυνας, Ντ. Ράμσφελντ, αφού τότε έκανε τον «μεσάζοντα»...


Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑΛΛΟΝ, ΤΟ έχουμε παρακάνει με αυτές τις «παγκόσμιες ημέρες» για ...το οτιδήποτε! Στις 21 Μάρτη έχουμε, λέει, «Παγκόσμια Ημέρα του Υπνου» και μάλιστα υπήρξαν πολλά αφιερώματα για το θέμα στον ημερήσιο Τύπο.

Ποιο το νόημα όλων αυτών των ...επετείων δεν έχουμε καταλάβει. Απορούμε, πάντως, πώς ...επαρκούν οι 365 μέρες του ημερολογιακού έτους για να καλύψουν τις ανάγκες αυτής της συνήθειας που καταντά παράνοια...

(Και σε περίπτωση που έχετε απορία, στις 21 Μάρτη δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ούτε μία ώρα παραπάνω, επειδή είναι «Παγκόσμια Ημερα του Υπνου». Κανονικά θα πάτε στη δουλιά...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ