Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αφήστε τα προσχήματα... »

«Αφήστε τα προσχήματα για την τρομοκρατία, τον πόλεμο τον κάνει η πλουτοκρατία». Οι χιλιάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας, με τις φωνές τους, «σκόρπισαν» σε κάθε γωνιά του κέντρου της Αθήνας την υποκρισία των ιμπεριαλιστών, «κλεισμένη» σε ένα σύνθημα.

Πορεύονταν καλώντας το λαό να ξεσηκωθεί, ενάντια στους πολέμους που του επιφυλάσσουν οι «ισχυροί» του κόσμου: «Εμπρός λαέ, στην πρώτη τη γραμμή, να φύγουνε οι βάσεις κι οι Αμερικανοί».

Στην κεφαλή της πορείας το κεντρικό πανό της ΕΕΔΥΕ υπογράμμιζε την κατεύθυνση που επιλέγουν οι φιλειρηνιστές της χώρας μας: «Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ». Ακολουθούσαν λίγο πιο πίσω νέοι και νέες με πυρσούς αναμμένους, φλόγες που τρεμόπαιζαν στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ιμπεριαλισμού. Νέοι και νέες με σημαίες της ΕΕΔΥΕ. Νέοι και νέες με τύμπανα, σαλπίζουν ρυθμικά την αντεπίθεση στην οποία πρέπει να περάσουν οι λαοί. Αντεπίθεση στη «νέα τάξη πραγμάτων».

Μιλούσε ο κόσμος κι έλεγε όλα εκείνα που του κρύβουν όσοι θέλουν να τον έχουν του χεριού τους. Μιλούσε με τα δεκάδες πανό που αραδιάστηκαν στην Πανεπιστημίου και μετά στη Β. Σοφίας. Τα πανό των Επιτροπών Ειρήνης από όλες τις μεριές της Αττικής, τα πανό φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών εργαζομένων, των γυναικών της ΟΓΕ.

Μιλούσε ο κόσμος και φώναζε τη μόνη διέξοδο που έχουν οι εργαζόμενοι, αυτή που τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν καθημερινά: «Εργάτες-αγρότες-φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στους ιμπεριαλιστές». Επέμενε, ξανά και ξανά, χειροκροτώντας, με το μαζικό μπλοκ της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη να συντονίζει τον παλμό της διαδήλωσης: «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί». Εξω από τη Βουλή: «Μπους και Μπλερ δολοφονούν, Καραμανλής-Γιωργάκης χειροκροτούν». Εξω από τα γραφεία της ΕΕ: «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Εξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, με ένα στόμα: «Δολοφόνοι!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ