Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μετά την «ανανέωση» η ώρα της «αναδιοργάνωσης»

Η χτεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου, με τη νεοεκλεγείσα γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ήρθε να κλείσει το κύκλο της «ανανέωσης» στο επίπεδο των προσώπων στα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, η γραμματέας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συζητούσαν και θα καθόριζαν τις νέες αρμοδιότητες των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ), αλλά και της «αναδιοργάνωσης» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γ. Παπανδρέου, στις δηλώσεις του, πριν τη συνάντηση υποστήριξε ότι με τη νέα γραμματέα «υπήρξε μια πολύ θετική αποδοχή όχι μόνο στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία», και σημείωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο «για τομές και για δουλιά». Από την πλευρά της, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε «νέα φάση», στην οποία βέβαια έσπευσε να δώσει το στίγμα μιας «νέας νικηφόρας πορείας».

Η «νέα φάση», στην οποία έχει μπει το ΠΑΣΟΚ, ήρθε να επιβεβαιώσει με δήλωσή της στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ» η Β. Παπανδρέου, μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέφερε: «Η πολιτική των δεξιών κομμάτων έχει οδηγήσει σε όξυνση των ανισοτήτων και ο κόσμος αρχίζει να στρέφεται στα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα». Στηρίζοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου και τις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, η Β. Παπανδρέου έκανε ουσιαστικά λόγο για μια καλύτερη... διαχείριση στα πλαίσια της «σοσιαλδημοκρατίας», η οποία θα φέρει «πιο κοινωνική πολιτική στην Ευρώπη». Η δοκιμασμένη «συνταγή» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού τελείωσε η ...ανανέωση, ήρθε ξανά στην πρώτη γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ