Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

Η πρόταση της κυβέρνησης για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» απασχόλησε την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Λουξεμβούργο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σημειώνεται ότι το θέμα είχε ανακοινωθεί με πρωτοβουλία του Ελληνα υπουργού τον περασμένο Μάη, όταν, καταθέτοντας σχετικό κείμενο, «ευαισθητοποίησε» τους ομολόγους του επί της ανάγκης δραστηριοποίησης της ΚΕΠΠΑ στο σημαντικό αυτό τομέα.

Η ελληνική πρόταση αναφέρεται στη «συνεισφορά» των Ενόπλων Δυνάμεων στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας συμπληρωματικά προς τις δράσεις των πολιτικών αρχών και πάντα υπό τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τα εξής:

- Σχεδιασμό προστασίας των στρατιωτικών δυνάμεων και έναντι της ασύμμετρης απειλής της τρομοκρατίας - Βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα των πληροφοριών - Αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ στρατιωτικών και μη στρατιωτικών υπηρεσιών - Ανάπτυξη δυνατοτήτων ταχείας αντίδρασης για την προστασία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ναυτικό σχηματισμό μάχης που απαρτίζουν η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στο πλαίσιο της ΕΠΑΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2006.

Εν τω μεταξύ, δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού - τύπου Σινούκ - έφθασαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Τούζλα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, προκειμένου να ενταχθούν στην εκεί ευρισκόμενη ευρωπαϊκή ειρηνευτική δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ